in

Siap Sedia! Hotel Angkasa Lepas Yang Pertama Di Dunia Bakal Dibuka 2027

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kalau korang pernah bercita-cita untuk ke angkasa lepas, tahniah! Tak lama lagi, cita-cita korang akan termakbul. Bukan sahaja terbang, korang boleh bercuti lagi tau…


Baru-baru ini, Orbital Assembly’s Voyager sebuah syarikat pembinaan angkasa lepas ada mengumumkan yang mereka bakal membuka hotel pertama di angkasa lepas pada tahun 2027!

Tak lama lagi dah tu, 6 tahun je lagi.

Pembinaan dijangka bermula 2026 dan bakal mengambil masa hanya setahun sebelum dibuka kepada orang ramai yang berhajat nak bercuti ke angkasa lepas.

 

Voyager Space Station yang dicadangkan ini merupakan sebuah stesen angkasa komersil yang pertama di dunia dan berbentuk roda Ferris dan serba lengkap dengan teknologi graviti buatan.

Dari segi kemudahan, hotel ini tak ada beza mana pun dengan hotel di bumi, ada bilik bersaiz deluxe yang boleh memuatkan sehingga 280 tetamu, gimnasium, bar, restoran dan pusat hiburan.

 

Kalau korang berminat nak bercuti atau bermalam disini, dah boleh buat simpanan dari sekarang sebab harga untuk penginapan 3 hari adalah sekitar 5 juta USD… kira-kira RM21 juta jugaklah~

Sumber : Times Travel

Baca : “View bukan biashe-biashe” – NASA ‘Throwback’ Gambar Malaysia Dari Angkasa Lepas

Sumber: CNN
Sumber: CNN

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.