in

Selepas Seminggu Di PICU, Ainul Mardhiah Semakin Pulih Hanya Tunggu Masa Untuk Pulang

Ainul Mardhiah Sembuh

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Ramai yang mengenali adik Ainul Mardhiah yang sebelum ini mendapat perhatian negara apabila dia menghadapi Germ Cell Tumor dan mendapat rawatan oleh doktor kelahiran Malaysia di United Kingdom iaitu Dr Nur Amalina Che Bakri.Beberapa hari lepas, adik Ainul Mardhiah dimasukkan ke hospital kerana terkena jangkitan kuman dan dirawat di bawah Unit Rawatan Rapi Pediatrik (PICU).

Semalam, ibunya Nurul Erwani Zaidi berkongsi perkhabaran gembira apabila anaknya itu dikatakan telah memberikan respon yang positif malah, banyak ubat yang telah diberhentikan.

Mngj

Selain itu, ibunya juga memberitahu anaknya itu sudah tidak demam lagi dan kini hanya menunggu masa untuk pulang ke rumah.

Sebelum ini, bapanya Ahmad Safiuddin Ahmad Razak pernah memberitahu, Ainul Mardhiah sudah tidak menggunakan alat ventilator dan sudah boleh menggerakkan anggota badan seperti tangan dan kaki walaupun masih dalam keadaan lemah selepas diserang sawan beberapa kali minggu lepas.

Menurut laporan Kosmo!, pihak keluarga Ainul masih menunggu keputusan ujian darahnya yang dijangka akan keluar dalam masa terdekat.

Semoga Ainul cepat sembuh! 

Baca: “Perit tengok kakak” – Keadaan Adik Ainul Mardhiah Makin Teruk, Bapa Minta Titipkan Doa

Collage 18

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.