Sebabkan Orang Mabuk, Mualaf Cacat Seumur Hidup

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Sebabkan Orang Mabuk, Mualaf Cacat Seumur Hidup

 
 
00:00 /
 
1X

Alahai, sedih admin baca ni. Harap kita semua boleh sama-sama tolong apa yang patut.

Baru-baru ni seorang pengguna Twitter, Afieq Azraie kongsikan cerita pasal sorang mualaf ni. Harap pertemuan dorang ni sedikit sebanyak dapat membantu mualaf tu. Kata Afieq,

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

 

Selalu nampak lelaki tu

Mualaf yang bernama Abdullah Gunalan tu dah lima tahun masuk Islam. Menurut Afieq, dah banyak kali dia nampak Gunalan tapi tak pernah tegur.

Sumber: Twitter

 

Terdetik nak bercakap dengan Gunalan

Sumber: Twitter

 

Gunalan buka cerita pasal kemalangan 

Kata Afieq, Gunalan ni dulu okay je tapi sebabkan terlibat dalam kemalangan dengan orang mabuk, peha Gunalan sekarang takde tulang dan betis takde daging. Aduhhh…

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

 

Kena buang keluarga sejak masuk Islam

Malangnya, orang yang langgar Gunalan tu lari. Keluarganya pulak dah buang dia lima tahun lepas kecuali adiknya yang kadangkala datang bantu. Alhamdulillah, adik Gunalan jugak dalam proses nak masuk Islam.

Sumber: Twitter

 

Sekali lagi accident!

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

 

Melawat di rumahnya, terkejut dijaga dengan baik

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

 

Janji untuk tolong mana yang mampu

Afieq try untuk tolong mana yang boleh dan menyeru orang ramai jugak untuk ringankan beban Gunalan.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

 

Gunalan harap dapat kaki palsu

Sumber: Twitter

Aduhai, harap dengan perkongsian ni, dapatlah sedikit sebanyak tolong family Gunalan.

Baca: Sanggup Turun Naik Demi Islamkan Seorang Gelandangan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Amalina Zainal

Seorang yang optimis dan teliti serta berkemahiran dalam berkomunikasi; boleh bekerja dalam pasukan, berfikiran terbuka dan seorang yang menepati masa.