‘Saya dah puas dimanipulasi oleh dia..’ – Joy Revfa Dakwa Hafiz Keruhkan Keadaan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Seperti yang ramai ketahui, kisah pergolakan rumah tangga penyanyi Hafiz Hamidun dan isteri, Joy Revfa atau Siti Arifah Mohd Amin masih berlanjutan.

Terkini, Hafiz, 33, memberi amaran kepada Joy agar mengambil serius terhadap permohonan faraq nikah. Bagaimanapun, menurut mStar, Joy memberitahu bahawa dia berharap Hafiz berhenti memanipulasikan namanya dan masyarakat terhadap kenyataan yang diberi.

“Saya harap Hafiz tak perlu manipulasi masyarakat dan saya dah puas dimanipulasi oleh dia di media terus menerus, untuk kata saya tidak serius. 

Sumber: MSN Entertainment

Menurutnya, cara itu adalah yang terbaik, bukanlah dengan cara licik yang lain. Joy juga berkata biarlah mahkamah sahaja yang menentukan sama ada pernikahan mereka pada Mei lalu sah ataupun tidak.

“Dari awal, dia yang tergesa-gesa ingin bernikah dengan saya sebab sesuatu yang mungkin diharapkan namun tak tercapai.”

Sumber: Terengganu Times

Joy turut akui faham mengapa Hafiz beremosi dan menjauhkan diri daripadanya sejak awal dan membuat pengakuan pernikahan mereka tidak sah.

“Malah dia juga buat saya seolah-olah musuh dia pula dan mengeruhkan lagi keadaan apabila ada blog dan media bongkarkan isu ini yang sepatutnya dirahsiakan.”

Sumber: iluminasi.com

Joy berpendapat Hafiz sepatutnya menyelesaikan cara ini dengan betul dan bukannya berdiam diri.

“Kalau benar dia lelaki berilmu agama, dia harus datang secara baik untuk berbincang. Jumpa di rumah keluarga saya baik-baik jika ingin melepaskan tetapi dia tidak buat begitu.

“Selama ini hanya saya saja yang ingin berjumpa dia dan muat naik foto bersama di Instagram supaya netizen tak hidu yang kami tidak tinggal sebumbung.

“Betapa saya sebagai isteri ingin menjaga nama baiknya sebagai ustaz walaupun hati saya sakit dan dibiarkan begitu saja.”

Kata Joy, dia yakin bahawa dugaan yang diterimanya ini untuk menyedarkan dirinya kepada Allah.

Semoga kes mereka dapat diselesaikan dengan cepat. Doakan yang baik-baik. 🙂 

Baca: “Mana tahu rezeki dapat berduet…” – Fazura Kongsi Detik Manis Bertemu Selena Gomez

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Zarith Sofea

Seorang gadis yang minat membaca dan melayari internet untuk lebih cakna tentang gosip dan berita terkini. Peka dengan keadaan semasa tetapi tidak mudah terpengaruh dengan budaya fitnah yang tidak sihat.