in

“Satu family turun” – Gajah Berkeliaran Di Taman Perumahan Buat Netizen Risau

Gajah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Melihat haiwan berkeliaran mungkin menimbulkan rasa tidak senang dalam kalangan segelintir manusia. Apatah lagi yang berkeliaran itu adalah haiwan liar. Lagi menambah risau, haiwan liar saiz besar seperti gajah.


Tular di media sosial baru-baru ini sekumpulan gajah berkeliaran di sebuah kawasan perumahan. Kejadian yang dipercayai berlaku di Kota Tinggi, Johor itu sempat dirakam oleh orang ramai. Video @shxhrxlxr kejadian itu korang boleh tengok di bawah.

Artikel berkaitan: Kisah Menyayat Hati ‘Topsy The Elephant’, Gajah Yang Dijatuhkan Hukuman Bunuh Gara-gara…

Artikel berkaitan: “Comel je naik lori” – Netizen Teruja Tengok Gajah Dipindah Dengan Lori

Satu family turun

Rata-rata netizen teruja dengan kehadiran gajah di taman perumahan seperi yang dilihat dalam video di atas. Tak kurang juga yang mulai risau dengan kehadiran haiwan liar itu ditempat yang tidak sepatutnya.

Screenshot 2024 02 24 At 3.37.27 PmItu lah sedih juga tengok satu family gajah berkeliaran dalam kawasan perumahan. Mungkin malam-malam keluar ni sebab nak cari makan.

Screenshot 2024 02 24 At 3.36.39 PmItu lah, makin banyak pembangunan, makin banyak habitat asal haiwan liar ni terancam. Itu yang terpaksa keluar sampai ke kawasan perumahan untuk cari makan. 

Screenshot 2024 02 24 At 3.36.15 PmKena bagi chance lah dekat gajah untuk healing pulak. Kalau kita healing masuk hutan, untuk gajah terbalik. Dia healing masuk tempat manusia. 

Screenshot 2024 02 24 At 3.36.06 PmZoo manusia hanya dibuka waktu malam. Kalau siang bahaya, banyak kereta, moto dan budak-budak main kat luar rumah. 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.