in

“Sapa punya idea?” – Netizen Tersengih Tengok Mask Bintang Korea

2Kpop

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Dikala dunia sedang dilanda pandemik Covid-19, semua orang dalam keadaan berjaga-jaga. Pelindung diri kita hanyalah penjarakkan sosial dan pelitup muka atau facemask.



Cakap pasal facemask ni, ada satu anugerah di Korea yang mewajibkan pesertanya mengenakan facemask. Yang menarik pasal facemask ni ialah artis yang pakai mengenakan facemask yang telah dicetak muka mereka sendiri. Nak tahu macam mana rupa facemask tu, korang boleh tengok tweet @harunocloud kat bawah ni.

Screenshot 2020 12 20 At 2.03.36 Pm Screenshot 2020 12 20 At 2.03.47 Pm Screenshot 2020 12 20 At 2.03.55 Pm Screenshot 2020 12 20 At 2.04.03 Pm Screenshot 2020 12 20 At 2.04.12 Pm

 

Idea sapa ni?

Sejujurnya admin terhibur tengok facemask dorang ni. Walaupun admin tak berapa kenal artis Korea, tapi facemask yang dorang pakai ni memang lain dari yang lain. Idea siapa lah ni agaknya.

Screenshot 2020 12 20 At 2.06.28 PmAduh… admin pun gelak gak first time tengok. Memang bijak betul idea. SOP pun patuh, lawak pun ada. 

Screenshot 2020 12 20 At 2.05.36 PmAdmin tak tengok awards tu, tapi ada yang kata bagi hadiah pun jarak-jarak gak. Ikut SOP betul dorang ni. 

Screenshot 2020 12 20 At 2.06.10 PmOkay lah pakai mask macam ni. At least kenal gak muka. Kalau pakai mask biasa tu jenuh nak scan sapa yang pakai. 

Dikesempatan ini, admin nak ingatkan jugak untuk korang semua untuk patuhi SOP. Pakai facemask dan kerap cuci tangan dengan air dan sabun atau guna hand sanitizer. 

 

Baca: “Ingatkan group kpop” – Netizen Doakan Kemenangan Superlawak FC Di Jepun

Screenshot 2020 12 20 At 2.31.21 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.