“Photographer low class mana diaorang kutip ni” – Photoshoot Dewi Remaja 2019 Ciplak ANTM 2007?

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Dalam minggu keempat episod dewi remaja 2019 baru-baru ini, kesemua peserta diarahkan untuk menjalani satu tugasan iaitu hanging challenge.

Disebabkan itu, ia menerima kecaman hebat netizen termasuklah Michael Ang yang menonton program tersebut.

 

Serious la stylist dewi remaja ni stylist keluar dari sekolah mana ni??? And photography dia org pun mcm apoooo. Nampak tak siap ada penonton kat bawah tu! Photographer juling ke? Concept dah la sebijik top model kalau dah nak ikut sama make sure quality pun sama. Sedih!” – Michael Ang

Dalam tugasan itu, kesemua dewi harus bergambar sambil bergantung, bagi Michael Ang cara itu seolah-olah ingin meniru cara program pencarian model terkenal antarabangsa iaitu America’s Next Top Model (ANTM).

Tapi ini versi teruk, dan tak berkualiti, gaya pemakaian, dan cara photographer mengambil gambar mereka menjadi bahan kritikan.

Dikatakan, konsep yang mereka mahukan ala-ala ANTM tahun 2007, tapi bagi netizen di Twitter , gaya editing dan photoshoot ANTM itu nampak jauh lebih maju biarpun ia dah melebihi satu dekad.

 

Photographer low class mana dorg kutip ni? ANTM tahun 2007 punya photoshoot and editing lagi maju dari Dewi Remaja 2019″ – Netizen

ANTM 2007

Sumber : Twitter
Sumber : Twitter

 

Dewi Remaja 2019

Sumber : Twitter
Sumber : Twitter

Rata-rata pada minggu keempat ini menerima respon negatif daripada netizen yang menontonnya. Ada yang labelkan dewi remaja ini seperti program parodi untuk ANTM. Malah, berbagai-bagai andaian buruk yang netizen berikan.

Hurm, mungkin diaorang nak tampil kelainan kot.

 

Baca : “Kaki tak kuat” –  Peserta Top 20 Dewi Remaja Perjelas Punca Terjatuh Masa ‘Catwalk’

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Mende?