in

“Once kita kahwin, sampai situ sahaja career mu” – Nak Isteri Ada Degree, Tapi Tak Bagi Kerja?

Isteri Bekerja

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Beberapa hari lalu, kecoh di media sosial apabila seorang lelaki yang baru berkahwin selama 8 bulan mengungkit pasangannya tak seperti isteri lain.



Katanya, isterinya baru bekerja selama 1 tahun sebagai seorang doktor tapi dia yang terpaksa membuat kerja-kerja rumah kerana kesibukan si isteri.

“Hell no I’m not having a wife who works”

Pengakuan yang dibuat di Facebook itu mencetuskan kemarahan ramai pihak sebab menganggap lelaki yang bekerja sebagai seorang guru itu tak memahami tuntutan kerja isterinya.

Kisah ini menjadi bualan ramai hingga turut menjadi topik hangat di Twitter.

Namun, jawapan balas lelaki ini paling win!

Isteri Bekerja 1
sumber: twitter

Wow, hebatnya kamu..yakinnya kamu!

Memang sengaja provoke ke macam mana ni?

Tetap nak awek ada ‘degree’

Ramai tak sangka masih ada lelaki yang mempunyai tanggapan seperti ini terhadap isteri.

Kalau sebelum ini, confessor mahukan isteri yang sentiasa berada di rumah dan melayaninya. Tapi berbeza dengan lelaki ini.

Isteri Bekerja 2
sumber: twitter

Walaupun pasangannya dah memegang degree, tapi dia tetap tak benarkan isterinya bekerja melainkan berniaga online walaupun dulu pernah menjadi seorang doktor atau engineer.

“Gila dia nak korbankan career kesayangan dia..”

Ramai juga yang tak berpuas hati dengan permintaannya, baik lelaki mahupun perempuan. Lainlah kalau dia mampu membayar atau berikan nafkah setimpal kepada isteri.

Isteri Bekerja 7
sumber: twitter
Isteri Bekerja 8
sumber: twitter
Isteri Bekerja 9
sumber: twitter

“I hope you never get married”

Isteri Bekerja 3
sumber: twitter
Isteri Bekerja 4
sumber: twitter
Isteri Bekerja 5
sumber: twitter
Isteri Bekerja 6
sumber: twitter

Siap pertikai lagi bila orang persoalkan tindakannya. Cuma korang setuju ke dengan kenyataan lelaki ini?

Tapi itulah, isteri dia kan? Bukan orang lain yang tanggung..

Baca: “Lain kali cari isteri yang tak kerja” – Berkahwin Dengan Doktor, Suami Mengeluh Dah Kahwin Tapi Macam Tak Ada Isteri??

Isteriku Doktor

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.