in

“Nikmat sekali, barang curian kali”- Wanita Ajar Curi Mangga Patuh Syariah & Tak Berdosa

Featured 23

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Astaghfirullah, nama pun mencuri sudah tentu berdosa namun lain pula pendapat wanita ini.



Wanita yang berasal dari Indonesia ini berkata dia akan mengajar cara mencuri mangga patuh syariah dan pelakunya tidak akan berdosa sama sekali.

**mungkin wanita ini bergurau kot, wallahualam

 

Kereta selalu dihentam buah mangga, so wanita ini tekad nak curi mangga secara syariah

Mengikut kisah yang diceritakan wanita itu, dia selalu melalui jalan yang ada pokok mangga tersebut dan keretanya kerap kali dihentam buah mangga itu, sebelum akhirnya dia membuat keputusan untuk mencuri mangga tersebut secara patuh syariah.

So, kat bawah ini merupakan cara-cara memetik dan mencuri mangga patuh syariah ajarannya :

 

1. Sediakan garam dan cili terlebih awal

2 16
Sumber: youtube

2. Buka tingkap kereta dan hembus ke arah mangga

3 9
Sumber: youtube

3. Bagi salam dan ajak mangga masuk ke dalam kereta

4 7
Sumber: youtube

 

4. Bila mangga dah masuk kereta, tutup sedikit tingkap dan jamah mangga

5 5
Sumber: youtube

5. Jangan lupa tutup tingkap. Eh! Mangga tercabut dari tangkainya tanpa kita sedari

6 2
Sumber: youtube

Jadi kita tak berdosa sebab mangga tu yang masuk kereta saya, saya buka jendela dan mangga tu masuk, saya tak petik, dia jatuh sendiri, ini bukan dosa ini…”

Boleh pulak macam tu eh?

Pada hemat penulis mungkin wanita ini sengaja nak create content untuk youtube channel dia, sebab tu ajar ‘cara mencuri mangga syariah dan tidak berdosa’. Tapi asal namanya mencuri, tetap berdosa kan.

Rata-rata netizen juga jelas kecewa dengan ajaran wanita ini malah ada yang menganggap wanita ini sengaja mencari publisiti murahan dengan menyediakan content macam tu.

 

“Innalillahi zaman semakin ada ada saja, istighfaar bu”

8
Sumber: youtube

 

“Bu, emang menurutmu neraka dingin”

9
Sumber: youtube

Video penuh korang boleh tengok kat bawah ni

 

Harapnya wanita ini berlawak je lah, tapi kalau lawak pun macam tak beragak.

Baca : Kalau anak jadi pencuri, aku tak terkejut Netizen Terkejut Lihat Bapa Selamba Curi Patung Boboiboy Bagi Anak Main

Boboi Boy

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.