in

“Naya pak karim!” – [VIDEO] Ibu Kongsi Anak Terbawa Duit Belanja RM300 Pergi Sekolah

Fi 300

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Baru-baru ni kecoh tentang isu budak sekolah bawa beg ‘Smiggle’ kan? Itu pun orang dah bising kata beg mahal lah, anak orang kaya lah, disisih kawan lah, betul tak? Rupa-rupanya marketing murahan je.



Tapi, video perkongsian kali ini memang betul-betul rare! Budak sekolah ni buat hal bawa RM300 buat duit belanja ke sekolah! Fuh ongkaya!

Perkongsian yang dimuat naik oleh seorang ibu di laman TikTok ini bukan sahaja buat ramai yang terkejut, malah isi ceritanya juga buat yang berdekah dengan gelagat anaknya itu!

@umiatirah16

anak guqu besaq arini bwak rm300😣😫🤣 #fypシ゚viral #fypシ

♬ bunyi asal – umiatirah16 – umiatirah16

Menurut perkongsian daripada Umi Atirah ini, anak perempuannya yang dipanggil dengan panggilan Leha itu dikatakan ‘kantoi’ membawa duit belanja sebanyak RM300 selepas cikgunya memberitahu si ibu semasa waktu pulang sekolah.

“Macam anak menteri pergi sekolah bawa duit RM300!”

Katanya lagi, dia ada menyuruh Leha mengambil duit belanja sekolah di dalam beg yang telah diasingkan duit seringgit-seringgit untuk dibawa ke sekolah. Namun, tanpa dia sedari, Leha telah mengambil duit sebanyak RM300!

Nasib baik, cikgu anaknya itu perasan akan duit yang terlalu banyak itu dan memulangkan kepada si ibu. Kalau tak…naya pak karim!

Jika dilihat di ruangan komen, ramai yang terhibur dengan leteran si ibu ni. Pun begitu, ada juga yang berkongsi pengalaman sama tentang keletah anak-anak masing-masing!

Komen 300

Nasib baik Leha tak sedekah amal jariah dekat kawan-kawan…

Baca: “Jenis ni limited”- Netizen Terhibur Tengok Adik Ni Menangis Sebab Tak Nak Balik Dari Sekolah

 

Baca Sekolah 1 1

Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.