in

Misteri Bilik 1046 : Terima Panggilan Telefon Orang ‘Mental’ Lepas Meninggal Dunia?

Roland26

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kalau lah admin hidup masa zaman ni dan bekerja Hotel President, bandar Kansas ni. Mesti dah meremang bulu roma admin bila tengok kelakuan aneh Roland T. Owen ni.



Perangai pelik dia ni memang buatkan korang suspend, dan sakit hati sebab nak tahu apa yang terjadi disebalik keanehan dia ni.

Memandangkan teknologi pada tahun 1935 tidak begitu canggih, proses nak kenal identiti dan gambaran itu agak sukar. Meh baca perkongsian daripada Fayed ni.

 

Check in hotel, tak nak bilik yang menghadap jalan, bilik 1046

Roland2

Kelakuan pelik pada Roland ni mula berlaku masa staff-staff housekeeping Mary dan Randolph cuba nak bersihkan biliknya. Dengan siapa dia berhubung, wujud atau tak orang tu dan ada kesan cedera. Siapa yang buat pun tak tahu.

 

Hari pertama, Ronald duduk dalam kegelapan dan kelihatan resah

Roland3

Roland4

 

Hari kedua, duduk di atas kerusi di penjuru bilik dalam kegelapan, nampak takutkan sesuatu.

Roland5 Roland6

 

Hari yang sama, pelanggan bilik sebelah terdengar suara lelaki dan wanita bertengkar di bilik 1046. Pergaduhan yang melibatkan lebih daripada 2 orang

Roland8

 

Hari ketiga, gagang telefon tergantung, Ronald berlumuran darah, seolah-olah ditikam

Roland9

Roland10

 

Dia menjawab dia tergelincir di dalam bilik mandi…Meninggal dunia masa tiba di hospital

Roland11

 

Polis dakwa Roland dibunuh, diseksa tapi..

Roland13

 

Identiti Roland T. Owen tak wujud! Orang buat laporan jumpa muka sama tapi lain-lain nama. 

Roland14

Beberapa staff hotel berlainan datang memberi keterangan pasal lakaran Roland ni, tapi satu per satu kata namnya lain. Bila disemak identiti, kesemua nama Eugene K. Scott. Cecil Werner dan Duncan Ogletree tak wujud!

Roland15 Roland16

 

Gagal mencari identiti Roland, kes ditutup!

Roland17

Ceita ni tak berakhir macam tu je, dari sinilah mulanya misteri pasal kes Roland ni.

 

Dapat panggilan daripada lelaki misteri uruskan pengebumian

Roland18

 

Lepas setahun kematin seorang wanita terima surat misteri daripada anaknya yang hilang, Artemus

Roland19

 

Menurut wanita tersebut, rupa Roland mirip Artemus

Roland21

 

Jika benar Roland/Artemus itu anak Ruby, siapakah yang mengirim surat kepadanya? Sedangkan masa itu Roland/Artemus sudah meninggal. Siapakah Jordan? Apakah kaitan sebenar Jordan dengan Roland/Artemus?

Roland22

 

Siapakah Don? Siapakah Louise? Adakah mereka yang membunuh Roland? Siapakah Donald Kelso? Siapakah yang telah mengirim wang untuk membiayai urusan pengebumian?

Roland23

Sampai sekarang ianya masih misteri walaupun ada pihak yang pernah cuba buka balik kes ni.

Apa yang jadi misteri adalah, motif pembunuhan, individu terlibat dan paling penting lagi identiti serta kematian yang tak tahu sahih atau tidak.

Macam admin beritahu tadi, dulu teknologi tak maju, jadi nak buat penyiasatan memang terbatas.

 

Baca : Rumah Agam 99 Pintu: Mati Ditembak di Tangga, Kisah Misteri Selubungi Kematian Keluarga Ramsden di Ladang Getah Nibong Tebal

Agam99

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.