“Minta maaf, akaun kena HACK..saya baru dapat tau”- Doktor Viral Hina Sultan Muhammad V Akhirnya Letak Jawatan.

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



Perletakan jawatan Sultan Muhammad V Sebagai Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong baru-baru ini telah mengejutkan ramai pihak.

Namun yang tak best nya bila ada beberapa individu yang membuat kenyataan menghina terhadap Tuanku Sultan Muhammad V sehingga mendapat kecaman hebat daripada netizen dah akhirnya menerima padah atas keceluparan sendiri..mana rasa hormat ntah.

Terbaharu menurut utusan, seorang doktor yang berkhidmat di Klinik Mediviron Kajang membuat keputusan untuk meletak jawatan berkuatkuasa serta merta.

Tindakan itu diambil selepas Dr M. Rupesh memberikan komen berbaur menghina Sultan Muhammad V dalam facebook beliau baru-baru ini sehingga perkara itu viral di seluruh negara.

Malah selepas perkara itu kecoh, individu tersebut didakwa mengeluarkan komen yang mengatakan FB nya kena hacked..ermmmmm…

Kejap mengaku, kejap kata kena hacked mana satu ni?

Kenyataan maaf terbuka Rupesh..

Goyang beb!

Sumber : Facebook

Sementara itu, tersentak dengan isu yang sememangnya menjadi viral dan sekaligus menjejaskan klinik tersebut, maka Kumpulan Klinik Mediviron tampil dengan kenyataan yang menjelaskan bahawa pihak pengurusan klinik itu kecewa dengan komen yang dibuat Dr. Rupesh yang disifatkan berkemungkinan mengguris perasaan dan sensitiviti netizen di luar sana..bagus, pantas!

Katanya, komen Dr. Rupesh dilakukan atas kapasiti peribadi dan tidak mencerminkan pendapat dan penilaian kakitangan serta pengurusan Klinik Mediviron.

“Nilai-nilai yang kami tanamkan selama 33 tahun dalam memberikan perkhidmatan terbaik oleh doktor dan jururawat kami meliputi pelbagai kaum dan masyarakat di negara ini. Malah, sebagai rakyat Malaysia, kami sentiasa berlandaskan kepada prinsip Rukun Negara.

“Dr. Rupesh telah memohon maaf atas komen yang dibuat dalam akuan Facebook beliau sendiri dan beliau juga bersetuju untuk bertanggungjawab sepenuhnya.

“Beliau telah melepaskan jawatannya sebagai doktor di Klinik Mediviron Jalan Raja Harun, Kajang dengan serta-merta,”.

Kenyataan Kumpulan Klinik Mediviron..

Sebelum ini ramai yang marah dengan tindakan Dr. Rupesh, malah mereka turut bertindak memboikot Klinik Mediviron berikutan kejadian tersebut.

Selepas je Pengurusan Kumpulan Klinik Mediviron mengeluarkan statement bagi menjelaskan isu tersebut, rata-rata tak percaya dengan perletakan jawatan Dr itu, malah dorang siap mintak bukti hitam putih lagi.

Lucutkan lesen kedoktoran dia!

Statement ni betul atau cover line?

Sekali dah viral terus tapau telur bungkus…

Sumber : Facebook

Haishh sepatutnya sebagai rakyat Malaysia kita kena sensitif dengan perkara-perkara sebegini, mungkin Dr tu memang dah letak jawatan, dia dah pun dihukum dan harap lepas ni kita lebih berhati-hati dalam perlakuan.

Baca : Saya harap mereka dapat memaafkan saya Akibat Menghina YDP Agong, Eric Liew Terima Padah Bakal Dibuang Kerja?

 

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.