in ,

“Mcm Harry Potter” – Netizen Berdekah Tengok Wartawan Praktik ‘Social Distancing’ Sewaktu Temuramah

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Penjarakkan sosial atau Social Distancing adalah saranan yang digariskan oleh World Health Organization (WHO) bagi membendung penularan wabak Covid-19.

Saranan ini disambut baik oleh pengamal media sewaktu melakukan kerja dilapangan. Dalam gambar yang dikongsi ole  @SketchesbyBoze kita dapat lihat bagaimana wartawan praktik social distancing ni. Sekali tengok macam dalam cerita Harry Potter pun ada.

 

Ingatkan shooting filem tadi

Admin tak pasti kejadian di berlaku kat mana, tapi yang admin pasti benda-benda macam ni memang patuh dicontohi wartawan yang bertugas kat luar sana. Baru selamat dan yakin sikit nak buat kerja kan.

Memang sekali dah tengok tak boleh dilupakan dah. Serius nampak macam cerita Harry Potter time lawan Voldermot tu.

Berjaya untuk apa? Berjaya untuk tangkap orang jahat atau berjaya dapat berita untuk buat laporan?

Admin pun suka caption tu. Memang kena dengan situasi gambar tu. Terbaik lah orang yang amik gambar dan wartawan yang bertugas tu.

 

Baca: “Berita ke apa ni?” – Netizen Terhibur Tengok Laporan Berita ‘Luar Biasa’ Ini 

 

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari: