in

“Berita ke apa ni?” – Netizen Terhibur Tengok Laporan Berita ‘Luar Biasa’ Ini

Kkk Tile

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bidang penyiaran adalah antara industri essential yang dibenarkan untuk beroperasi ketika PKP sedang berkuatkuasa. Tugas mereka adalah untuk memberitahu updates dan berita terkini kepada rakyat Malaysia.



Untuk mengurangkan tekanan dan menghilangkan bosan duduk dirumah, stesen televisyen TV3 telah membuat satu laporan yang unik dalam salah satu segmen beritanya. Kalau korang nak tahu unik macam mana, cuba korang tengok video kat bawah oleh @nabilfikran10 yang dikongsi di akaun Twitter miliknya.

 

Serius lah Buletin Utama buat macam ni?

Pada mulanya admin pun macam tak berapa yakin video ni. Tapi lepas scroll banyak kali kat bahagian comments dan replies, memang betul TV3 buat macam tu.

003Admin pun terkejut tengok orang buat macam ni time prime time show. Mungkin editor dan penerbit bosan sangat kot kena kerja time orang lain duduk rumah.

004 1Admin berdekah weh tengok video tu. Terhibur duduk rumah time PKP ni. Benda-benda simple macam ni lah yang boleh bagi hiburan sikit.

005 1Yup, admin setuju. Benda macam ni memang berjaya buat orang terhibur. Idea yang menarik. mungkin boleh selit-selit dalam laporan lain pulak lepas ni.

 

Baca: “Komitmen untuk teruskan kerja” – Lawak Tapi Profesionalisme Wartawan TV3 Ini Disondol Lembu Masa Buat Liputan Dipuji

006 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.