“Mak kau mesti tengah bangga kat sana” – Viral Anak Bawa ‘Card Board’ Gambar Mak Masa Konvo

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Anak mana lah yang tak excited nak tunjuk pencapaiannya dekat mak ayah dia, tapi sayangnya hajat Paulo John tak kesampaian apabila ibunya dah meinggal dunia pada tahun 2016.

Disebabkan tu, dia bawa gambar card board mak dia untuk dibawa bersamanya masa dia konvokesyen minggu lepas.

 

Ini khas untuk mak saya yang hebat! Mak, anak sulung mak dah graduasi ni, saya harap mak gembira kat sana. Saya dapat habiskan pelajaran saya sebab ini yang mak nak. Sayang mak”

 

Ia menyentuh hati lebih daripada 4,900 orang netizen yang retweets pasal ni. Ramai yang memberi sokongan moral kepada anak kelahiran Filipina ini untuk terus kuat dan tak rasa down.

Menerusi World Of Buzz, Paulo merupakan lepasan Ijazah Sarjana Muda Sains, Pentadbiran Perniagaan. Katanya ini adalah impiannya untuk berkonvo sebelah dengan mak dia.

 

Meninggal dunia akibat…

Tapi sayangnya mak dia meninggal dunia pada tahun 2016 kerana komplikasi akibat pneumonia. jadi itu sebab lah dia buat gambar cardboard mak dia ni sempena memperingatinya di hari yang bermakna buat Paulo tu.

“Dia ni ibu tunggal [untuk beberapa tahun]. Dia hantar saya ke sekolah swasta dan kami sangat rapat. Mak saya tak pernah minta ayah tiri saya untuk hantar saya ke kolej. Semua duit yang dia gunakan untuk tanggung saya dia dengan makcik saya yang punya

Bila saya bawa ni (gamabr mak) masa hari graduasi, saya gembira sangat sebab saya dapat rasakan saya memang betul-betul dengan mak saya.’

 

Mesti mak kau bangga kat sana- Netizen

 

Tak apalah, yang penting hajat ibu dapat diteruskan, moga-moga ibunya ‘disana/ bangga dengan dia.

 

Baca : Tak Dapat Hadir Konvokesyen, Terharu Lihat Cara Graduan Kelas Pertama Ini Raikannya Sendiri Di ‘Oversea’

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.