in

Lelaki Ini Upah Pekerja Untuk Bersihkan Kolam, Tapi Lain Pula Yang ‘Bersih’

Cats 23

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Membela ikan tidak semudah seperti membela haiwan lain. Ikan memerlukan penjagaan yang sangat rapi dan kos alatan yang diperlukan juga bukanlah murah seperti yang disangka. Selain daripada bermain basikal, membela ikan juga boleh dikategorikan sebagai hobi yang mahal.Jika salah teknik penjagaan, ia boleh mengorbankan nyawa ikan. Itulah yang terjadi kepada seorang individu, Muhd Ashnur yang tular baru-baru ini di media sosial.

C 5

C 6

Menurut Muhd Ashnur, dia pada mulanya mahu membersihkan kolam ikan koi dan mengupah seorang pekerja untuk melakukan tugas pembersihan. Dengan niat yang baik, dia mengupah pekerja yang kurang berpengalaman kerana mahu membantu individu tersebut.

Namun, lain pula yang terjadi apabila ikan-ikan yang dibela olehnya turut ‘dibersihkan’ oleh pekerja yang diupah. Lebih memeritkan, ikan yang dibela kebanyakannya adalah jenis koi dan harga untuk seekor ikan koi amatlah tinggi di pasaran.

Berdasarkan gambar yang dimuat naik, jelas kelihatan rasa kecewa di wajahnya. Ikan yang mati disusun dan jika anda boleh lihat, jumlah ikan yang mati sangat banyak!

D 11

A 5

Kejadian ini tular dan mendapat perhatian pengguna laman Facebook dan Twitter. Turut mengalami pengalaman yang sama, seorang pengguna Twitter berkongsikan kisah dia ketika membersihkan kolam ikan milik ayahnya.

Terang Syuhada, ikan memerlukan penjagaan yang sangat rapi dan proses penukaran air perlu dilakukan secara berperingkat.

“Nasib baik tak kena buang rumah. Tahan telinga ajelah”

1 17

Siapa pernah mengalami pengalaman yang sama macam mereka di atas?

Sumber: Little Memories

BACA: Anjing Menangis Lepas Dipaksa Makan Cili Demi ‘Content’ Video Tuan

Cats 22

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.