in

“Kurang ajar betul” – Tak Serik-serik, Animasi Upin Ipin Dilucahkan Lagi Negara Jiran

5Upin

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Tak sampai sebulan yang lepas, tular di media sosial pasal ketidak puasan hati netizen Malaysia apabila timbul teori mengarut mengenai animasi tempatan, Upin Ipin. Teori mengarut yang berunsur lucah itu dibuat oleh penonton dari negara jiran kita.



Belum pun reda dengan teori mengarut itu, timbul pula memes yang bersifat lucah di media sosial. Seorang aktivis tempatan @akhifairuz_ sekali lagi menyelar tindakan penonton dari negara jiran dalam tweet beliau.

Screen Shot 2020 07 19 At 11.09.56 Am005 2006 1  004 1

 

Tak serik-serik

Admin tak tahu sampai bila perkara macam ni akan diteruskan dan berlaku lagi. Tak dinafikan, ada yang sedar dan mengutuk perbuatan tidak bermoral tu. Yang buat benda tu pun bukan semua, ada segelintir kecil yang tak bertanggungjawab je. Bukan tak tegur, dah pernah tegur sebelum ni.

Screen Shot 2020 07 19 At 11.14.11 AmAdmin setuju dengan tweet akhi ni. Kalau kita semua report, mungkin akaun yang buat tu akan kena banned dari platform yang dia post tu. Itu je yang kita boleh buat, nak cari dalang susah.

Screen Shot 2020 07 19 At 11.11.26 AmSampai terpaksa tutup bahagian komen tu yang parah tu. Dah kena maki melampau, siapa je yang boleh tahan.

Screen Shot 2020 07 19 At 11.11.41 AmYang ni yang admin cakap tadi. Bukan semua otak kuning, ada yang elok dan taknak benda-benda macam ni berlaku. Hanya orang yang tak bermoral je buat benda bukan-bukan ni.

Apa-apa pun terima kasih Akhi Fairuz Al-Jengkawi yang buat lebih ramai orang tahu dan sedar dengan benda tak elok macam ni, mudah untuk kita elak dari sama-sama terjebak.

 

Baca: “Fan theory yg mengarut” – Animasi Upin Ipin Dilucahkan Negara Jiran,  Ini Reaksi Aktivis Malaysia

Screen Shot 2020 07 19 At 11.15.28 Am

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.