“Ko pikir aku bawak anak biawak ka?” – Ibu Mengamuk Staff Kedai Terkenal Larang Bawa Anak OKU Masuk

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



2 minggu lagi kita bakal menyambut Hari Raya Aidilfitri. Pasti ramai sedang sibuk membuat persiapan kuih raya dan membeli pakaian baru untuk digayakan.

Penuhlah kedai-kedai pakaian dengan deretan manusia; nak beli pakaian untuk mak, ayah, suami, isteri dan anak-anak.

“Buat anak OKU chek macam sampah!!”

Dalam keseronokan nak membeli baju itu, seorang netizen dakwa dia telah alami satu kejadian kurang enak di sebuah gedung pakaian dan kain terkenal di Shah Alam, Selangor.

Katanya, dia telah diarahkan untuk ‘mencampak’ anaknya yang kelainan upaya (OKU) dan baby berusia 5 bulan dalam stroller ke luar kedai oleh seorang staff.

Sumber: Facebook

Memang tak boleh bawa masuk kerusi roda ke dalam kedai ye?

Orang lain boleh bawa stroller?

Tak baik tau buat kat pelanggan macam tu. Akibat kelancangan mulut seseorang, habis bergaduh di situ pula.

Katanya, anaknya seorang OKU Cerebal Palsy yang memerlukan dia duduk di wheelchair.

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Takkan pelanggan nak tinggalkan anak berkeadaan macam ni di luar kedai. Mereka pun nak juga beli baju raya.

Peliknya tu, ada je pelanggan lain boleh bawa masuk stroller. Ok je?

Sumber: Facebook

Nasib baik ada pak guard di situ yang cuba redakan keadaan sebelum mereka bergaduh lagi teruk.

Banyak staff diorang berlagak

Tapi menurut beberapa komen netizen lain, staff gedung berkenaan memang dah beberapa kali buat statement menyakitkan hati.

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Wow! Ini sangat tak bagus.

Walau macam mana pun, kami berharap semoga ada penyelesaian terbaik di antara pelanggan ini dan jenama terkenal berkenaan.

Lagipun syarikat itu memang selalu buat kerja-kerja amal dengan mereka yang kurang bernasib baik.

Baca: “Luaran dipandang hina, dlm penuh sempurna” – Mamak Suap OKU Makan Buat Netizen Tersentuh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Suraya Roslan

Penggemar graphic tee dan sentiasa berangan-angan untuk mengelilingi dunia.