in

“Kenapa rotan lesbian tapi tak rotan perogol di khalayak ramai?”

Page 3

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Hari ni dah ibarat hari bersejarah sebab pertama kali hukuman rotan di khalayak ramai dikenakan terhadap pasangan lesbian dekat Malaysia.Pasangan terbabit jugak dikenakan hukuman ni selepas mengaku bersalah atas pertuduhan melakukan hubungan sejenis dalam sebuah kereta April lepas.

D5
sumber: facebook

Hukuman yang diadakan di hadapan kira-kira 100 orang pagi tadi di luar bilik Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Terengganu itu mendapat pujian ramai kerana bersyukur akhirnya hukuman Islam dilaksanakan dengan cara yang adil.

D6
sumber: twitter

Orang ramai jugak rasa lega dan berharap agar hukuman yang pertama ini akan mendidik orang untuk tidak melakukan maksiat macam ni dah.

Walau bagaimanapun, dalam ramai yang menyokong, ada jugak individu yang tak berapa berkenan dengan pelaksanaan hukuman ni dan membandingkannya dengan perogol yang tidak dikenakan hukuman sebegini.

D1
sumber: twitter

 

Perogol dipenjara tapi tak kena rotan di khalayak ramai

Individu ni tidak bersetuju sebab perogol yang merogol tidak dirotan di khalayak ramai sedangkan dua wanita yang melakukan hubungan seks atas kerelaan masing-masing dikenakan hukuman tu.

D2
sumber: twitter

 

Kedua-dua jenayah di bawah dua mahkamah yang berbeza

Namun begitu, ada individu lain yang cuba menjelaskan bahawa kedua-dua jenayah yang dilakukan itu adalah di bawah mahkamah yang berbeza.

D4
sumber: twitter

So, apa pendapat korang pasal isu ni. Korang setuju ke tak?

Baca: Ini Pasangan Lesbian Pertama Kena Sebat di Malaysia!

Lesbians 758X398 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.