in

“Kami makan ‘king crab’, Bella makan cili”- Rakan Siti Bainun

Kami Makan King Crab Bella Makan Cili

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kes penderaan remaja Sindrom Down yang dikenali sebagai Bella masih lagi dalam perbicaraan dan minggu ini rakan kepada pengasas Rumah Bonda mejadi saksi kelapan untuk kes tersebut.


Terbaru rakan kepada pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun Ahd Razali memberitahu Mahkamah Sesyen pada Isnin bahawa, tetamu yang hadir di rumah Siti Bainun disajikan makanan ‘king crab’ tetapi Bella didera dengan memakan cili.

Rumah Bonda Siti Bainun 28102021 1

Menurut laporan Astro AWANI, ketika berada di sebuah kondominium di Wangsa Maju, saksi berusia 40 tahun itu berkata, kejadian itu berlaku dalam dua kejadian berasingan iaitu pada Mei dan Jun 2021.

“Siti Bainun ajak makan ‘king crab’ untuk ‘shell out’, saya tiba di rumah itu dengan Haiza, pada jam 5 petang. Setibanya di sana, saya terkejut dengan keadaan Bella, bila ditanya, Siti Bainun jawab ‘mereka bergaduh” kata saksi itu.

‘Keadaan’ Bella merujuk kepada rambutnya yang dipotong dengan sangat pendek sehingga kelihatan ‘tobek’, lebam pada bahagian muka dan kelihatan dalam ketakutan.

Difahamkan, saksi juga bertanya mengapa Bella tidak dibawa ke klinik, Siti Bainun berkata dia sudah diberikan ubat.

Saksi juga berkata ketika Siti Bainun masak untuk tetamunya dan makan bersama mereka tetapi Bella dibiarkan sahaja.

Dalam insiden yang berbeza pula, saksi memberitahu mahkamah dia pernah melihat Siti Bainun memegang dagu remaja sindrom Down itu dan memaksanya untuk makan nasi goreng bercampur cili dalam nisbah yang banyak.

Prosiding akan disambung petang ini.

Baca: Bukan Sebab Mesin Penapis Air, Bella Melecur Kerana Air Termos Tertumpah – Saksi

Bukan Mesin Penapis Air Tapi Termos Panas Jatuh Atas Bella

Sumber: Malay Maill

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.