in

“Kalau pakai mask , boleh mati tak bernafas” – Pemuda di Kompaun Polis Masa Panggang Daging Sorang-Sorang Di Dapur Restoran?

Smoke9

Seorang pemuda yang dikompaun RM1,000 muat naik perkongsiannya di Twitter. Apa yang menyebabkan ianya viral adalah, dia disaman semasa sorang-sorang di dapur ketika melakukan kerjanya sebagai seorang pemanggang daging di Batu 11 Cheras Kajang semalam.

Perkongsian itu telah meraih 13.5K jumlah retweets sepanjang 17 jam ia dimuat naik. Menurut pemuda yang dikenali sebagai Fahmy, dia dikompaun kerana tidak pakai pelitup muka.

 

Saya bersendirian di kitchen (bukan tempat crowded), smoke daging , smoker banyak asap , kalau pakai mask , boleh mati tak bernafas.”

Etdlgqqucamvgjx

Dia juga turut menjelaskan akan ada banyak asap dan agak mustahil untuk memakai pelitup muka kepada anggota polis bertugas  namun tidak diendahkan.

Smoke

Jelas Fahmy lagi, anggota polis tersebut dikatakan siap boleh gelak hubungi rakannya kerana dapat kompaun.

Smoke2

Tegasnya, dia yakin bahawa dirinya tak bersalah kerana mengikut fahamannya, SOP memakai pelitup muka adalah di tempat awam yang sesak dan dirinya pada waktu itu bersendirian di dapur.

Smoke3

Ia mengundang pelbagai reaksi netizen, ada yang marah dan ada juga anggap sebaliknya

Smoke4 Smoke5 Smoke6 Smoke7 Smoke8

 

Baca : “Ada dalam SOP ke?” – Lelaki Kena Saman Seribu Sebab Keluar Rumah Lepas Pukul 10 Malam

Saman

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter