Viral dekat media sosial sekarang terhadap seorang peniaga dikatakan mengamuk dengan pihak berkuasa kerana berniaga tembikai sewaktu PKP.
Insiden itu dirakam dan video tersebut kini sedang menjadi bahan tatapan warganet yang menganggap kata-kata daripada pakcik yang berniaga itu ada betulnya.
Betul ckap pak cik ni, kalau nak tutup baik tutup semua.
Kejadian ini dikatakan berlaku di Perlis, walaupun ingkar arahan PKP itu satu kesalahan tetapi tindakan pakcik ni bagi warganet adalah betul kerana dia berniaga di dalam kawasan rumah, malah dia sebagai peniaga kecil bimbang sumber mata pencarian mereka terganggu.
Tambahannya lagi, pakcik tersebut ada mengatakan bahawa dia begitu marah kerana ada tempat lain dibiarkan buka tetapi dia dilarang.
Berniaga dalam kawasan sendiri, bukan kacau tempat awam – Netizen
Hurm, kesian kaang-kadang tengok nasib diaorang ni. Tapi dalam masa yang sama pihak majlis bandaraya pun jalankan tugas mereka. Haihh! Sama-sama lah kita doa agar rataian wabak Covid-19 ni dah diputuskan dengan kadar segera.