in

“Kalau jatuh kerana manusia, bangunlah kerana Allah” – Netizen Sejuk Hati Baca Komen Apek Untuk Ustaz Ebit Lew

Ft Saiful Apek Komen Posting Uel

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kontroversi di antara Ustaz Ebit Lew, Nadir dan Caprice membabitkan misi bantuan Gaza masih belum berkesudahan dan ramai pihak memberikan kata-kata serta pendapat masing-masing melalui media sosial tentang isu ini.Setiap individu bagaikan ada penyokong masing-masing dan sentiasa menantikan perkembangan terkini isu ini namun komen daripada pelawak, Saiful Apek baru-baru ini telah menarik perhatian ramai di media sosial.

Menurut sebuah portal, Apek telah menulis komen di sebuah posting Ebit Lew sehari sebelum bermula sesi live dermawan itu dan netizen berpendapat komennya rasional serta neutral kerana dilihat tidak menyebelahi mana-mana pihak.

Apeks

Kata Apek menerusi coretannya itu, sudah menjadi lumrah bagi manusia untuk melalui fasa ujian dalam kehidupan dan itulah yang sedang dilalui ketiga-tiga individu yang terpalit dengan kontroversi berkenaan.

Kalau semuanya mudah dan tak diuji, itu bukan ‘dunia’ namanya…Itu ‘syurga’. Tapi demi kebenaran dan kasih sayang, kita perlu pertahankan.”

Kalau jatuh kerana manusia, bangunlah kerana Allah. Semoga dipermudahkan segala urusan.”

Ayat 1

Perkongsian seorang netizen di Twitter yang akui berasa sejuk hati membaca komen itu dipersetujui ramai orang lain yang berkata coretan tersebut membawa maksud yang ‘mendalam’. Beberapa netizen berkata Apek memang sering memberikan kata-kata yang positif serta coretan yang memberi makna seperti itu tidak kira dalam konteks atau isu apa sekalipun.

Ayat1 Ayat2

Antara komen netizen di Twitter,

“Saiful apek ni jenis diam diam but sentiasa menyejukkan.”

“Suka baca komen dia tak kisah la dekat mana mana posting pun. Abah abah sangat.”

“MasyaAllah. Setuju. Dunia ni penuh ujian..lebih tinggi iman orang tu, lebih berat n besar ujian. Allah knows our limit n capability. Moga kita dlm golgn yg sabar menghadapi stiap ujian inshaAllah.”

Baca: “Kalau benda kecik pun boleh tipu” – Caprice Buka Mulut Isu Didakwa Tepis Ebit Lew, Netizen Siap Ulang Video

Caprice Ebit Kes

Sumber: Twitter
Sumber: Gempak

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.