in

“Jauh beza sedar diri plis” – Pemuda ‘Gentleman’ Tak Melatah Dikutuk Tak Berharta, Bangga Mampu Beli Kereta RM2,000

Fi Kutuk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebagai manusia, kawan ialah insan yang wajib untuk ada dalam kehidupan kerana dia lah orang yang akan membantu atau menegur kesalahan kita.



Tiada masalah untuk dengan siapa kita ingin berkawan cuma kita perlulah tahu batas dan simpan segala baik buruknya itu.

Namun lain pula yang terjadi, apabila niat seorang pemuda Hamizan Ismail, yang ingin berkawan dengan seorang wanita dipandang serong oleh seorang individu selepas dia memuat naik sebuah video di aplikasi TikTok.

Saya ikhlas nak kawan dengan awak

@mizan11_

#stitch dengan @Yana_sadrudin28 HMMM saya sedar diri ☹️ #fyp #fypシ #zybzca #esekeli

♬ bunyi asal – Muhd Hamizan – Muhd Hamizan

Walaubagaimanapun, videonya itu menerima komen yang agak pedas daripada seorang netizen

Jauh beza tolong sedar diri

Kutuk Edit

Walaubagaimanapun, pemuda ini begitu tenang dan tidak melatah dengan kutukan individu tersebut.

@mizan11_

Balas kepada @syasyanadia71 terima kasih atas nasihat kak 🥰, saya mintak maaf sbb taksama mcm org lain #fypシ #esekeli #zybzca #foryourpage

♬ bunyi asal – Muhd Hamizan – Muhd Hamizan

Dia yang mengakui bahawa dirinya tiada rupa atau harta namun tetap bersyukur dengan apa yang dimiliki selama ini.

“Saya tahu jauh beza. Saya tak kaya pun macam orang lain tapi tetap bersyukur dengan apa yang ada. Saya ada kereta, beli di Facebook RM2,000.
“Biasa-biasa je. Ada yang dah pecah, patah. Ni jelah yang ada, okay lah buat pakai. Terima kasih ingatkan saya, tak ambil hati pun.”

Video berdurasi seminit itu mendapat perhatian warganet dan dihujani komen yang positif dan kata-kata semangat kerana Mizan membalasnya dengan cara yang baik walaupun dipandang rendah.

Lemah lembut je dia balas

Sabar 1 Edit

Sabar 4 Edit

Sabar 2 Edit

Sabar 3 Edit

Kitorang support

Support 1 Edit

Support 2 Edit

Support 3 Edit

Itulah yang kita perlu lakukan, bersyukur dengan apa yang kita ada. Jangan pernah mengeluh dan sama-sama kita ambil iktibar.

Baca :[VIDEO] Lelaki Sindir Syuk Tiada Kerja; Berniaga Tepi Jalan Sebelum Mengamuk Di Gerai Minumannya

Foot Kutuk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.