in

Jaguh Berbasikal Negara, Azizulhasni Awang Tegur Pengguna Road Bike Malaysia

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Baru-baru ini kecoh di media sosial apabila sekumpulan pengguna basikal ke lebuhraya. Perkara ini menjadi bualan hangat para netizen yang rata-rata concern dengan keselamatan semua pengguna jalan raya.


Turut memberikan pandangan dalam isu ini, jaguh berbasikal negara, Azizulhasni Awang atau lebih mesra dengan panggil The Pocket Rocketman. Korang boleh baca posting beliau di Facebook Azizulhasni Awang kat bawah ni.

 

Bukan macam main Saidina

Tidak dinafikan, rata-rata netizen yang mengecam golongan berbasikal ini sebenarnya risau dan fikirkan soal keselamatan pengguna jalan raya yang lain.

Sebenarnya Azizulhasni pernah tegur pasal pengguna basikal ni beberapa tahun dulu. Iyelah, dah macam mat rempit atas jalan, terkesan gak imej orang berbasikal yang lain.

Kalau boleh dapat escort, panggil lah sorang dua. Bukan sampai nak tutup jalan, tapi sekadar untuk kawal keselamtan dan bagi pengguna jalan raya lain alert dengan kehadiran kita. 

Semoga semua pengguna basikal cakna dan ambil tindakan dengan teguran ini untuk kebaikkan bersama.

 

Baca: Rasmi! Larangan Berbasikal Di Lebuh Raya,  Boleh Didenda RM1000 Atau Penjara 3 Bulan Atau Kedua-duanya

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.