in

“Ingat minah Korea mana tadi”- Pelajar Malaysia pukau Kpop-ers di Korea

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Anneyonghaseyo! Kalau korang peminat K-Pop, mesti korang tahu dan familiar dengan perkataan tadi tu kan. Silap-silap boleh tahu betul atau tak ejaan tu. Okay, untuk korang yang minat K-Pop tu, masih ada peluang untuk menyerlahkan bakat nyanyian atau tarian korang tu mengikut genre tu lah.  Cuba tengok video yang di-share oleh @venompenguin di laman twitternya.


Video yang berdurasi 2 minit tu menunjukkan kawannya tengah busking di tepi jalan di Korea. Lepas tu tiba-tiba ramai pulak orang-orang Korea ni datang layan nyanyian dia tu. Bukan beshe-beshe tau boleh tarik orang Korea layan sekali. 

Sedapnya suara..

Netizen ni jarang-jarang puji kalau nampak orang update apa-apa di medsos. Tapi kali ni, pujian melambung diberikan kepada adik kita sorang ni yang menyanyi lagu Korea ni. Confident betul adik ni nyanyi.

Betul kan? Serius sedap

Memang betul confident adik tu. Dah lah suara sedap

Lagu Apa Dia Nyanyi

Kami pun tertanya-tanya jugak lagu apa yang dia nyanyi. Maklumlah kita bukan K-Popers. Tapi menerusi komen pada tweet tadi, kami pun dapat jawapan yang dicari.

Okay, waluaupun dah dapat jawapan, stil tak pernah tahu lagu ni. Sorry ye K-Popers

Menurut netizen, lagu ni susah nak bawa. Mungkin perlukan teknik dan latihan yang mencukupi. Tapi adik ni memang tapau habis lagu ni. Relaks je dia menyanyi.

Pengaruh K-Pop dalam kalangan remaja masa kini memang tak boleh disangkal lagi. Kita tak boleh nak kecam minat orang lain, betul tak? Apa-apa pun, hormati pandangan orang lain dan raikan perbezaan. Moga hidup lebih indah.

 

Baca: “Koreans don’t like other race” – Blackpink Dikecam Sebab Tak Senyum & Lambai Peminat

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.