in

Dalam Tempoh 24 Jam, India Catat Peningkatan Harian Tertinggi Dengan 95,735 Kes

Gambar Hiasan 31

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Jumlah wabak Covid-19 di negara kita tidak keterlaluan untuk dikatakan sebagai masih boleh terkawal walaupun mengalami peningkatan yang mendadak kelmarin.Namun berbeza di India hari ini apabila mencipta kejutan dengan mencatat kes sejumlah 95,735 dalam masa 24 SAHAJA! Wow! Gila ah…

Menurut Berita Harian, Ini sedikit sebanyak menjadikan jumlah kes di India kini mencecah 4.4 juta kes dan 1,172 kematian dicatatkan di negara itu.

6070Ce4E E374 11Ea 8E8D 92E5De2D33E5 Image Hires 224119

Ini pertama kali India mencatatkan peningkatan yang begitu besar dalam sehari. Disebabkan peningkatan jumlah kes Covid-19 yang sangat tinggi setiap hari, India berjaya memecahkan ‘rekod’ dengan mengatasi Brazil untuk muncul negara kedua yang mengalami jangkitan terburuk virus berkenaan.

Menurut Berita harian lagi, Kementerian Kesihatan India juga mengatakan lebih daripada sejuta ujian telah dilakukan di seluruh negara semalam.

Pakar di negara itu menjangkakan, pada akhir September India mungkin mengatasi Amerika Syarikat – negara yang paling teruk terjejas oleh pandemik itu di seluruh dunia

Fuh, teruk betul kat sana ye…

 

Baca: Gila! Pesakit Covid-19 Di India Dirogol Pemandu Ambulans Sebelum Hantar Ke Pusat Rawatan

Capture 23

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.