in

“Dajjal besar on the way” – Netizen Dakwa Kenyataan Zul Yahya Pasal Vaksin Covid-19?

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semalam, Harian Metro telah melaporkan bahawa Kumpulan pertama vaksin Covid-19 Pfizer-BioNTech tiba di Malaysia pada jam 10 pagi.


Ketibaan vaksin itu disambut oleh Menteri Sains Teknologi dan Inovasi (MOSTI), Khairy Jamaluddin yang juga Menteri Penyelaras Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan bersama Menteri Kesihatan, Datuk Seri Adham Baba, Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong dan Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah.

Sudah semestinya ia satu berita gembira buat rakyat Malaysia yang berharap agar rantaian Covid-19 dapat diputuskan di negara ini.

 

Dajjal besar on the way

Terbaru, pelakon Zul Yahya ada memuat naik status di Facebook dengan memberikan satu kenyataan.

Berikutan dengan kenyataan itu, ramai netizen mendakwa bahawa ia seperti menyebut pasal vaksin Covid-19 yang baru sahaja tiba di Malaysia semalam di ruangan komen.

Bahkan, ia merebak sampai ke Twitter yang juga menganggap perkara yang sama. Malah, ia mengundang pelbagai reaksi netizen apabila membacanya.

Namun begitu, Zul Yahya masih belum memberikan sebarang komen tentang hal ini. Mungkin dia buat secara general dan tak tujukan kepada sesuatu perkara kot.

Untuk rekod, Pensyarah Perubatan Mikrobiologi Universiti Putra Malaysia Prof Madya Dr Niazlin Mohd Taib sebelum ini ada menyarankan agar wanita mengandung serta yang menyusukan anak disaran untuk menangguhkan pengambilan vaksin Covid-19 Pfizer-BioNTech.

Ia bagi mengelak sebarang kesan sampingan yang mungkin wujud, ini kerana buat masa ini belum ada bukti klinikal untuk menyokong penggunaan vaksin itu dalam kalangan golongan berkenaan, lapor Harian Metro.

 

Baca : “Tolonglah jangan buat macam tu, ayah saya frontliner” – Muat Naik Video Jemaah Solat Rapatkan Saf, Zul Yahya Dikecam Netizen

Sumber: Facebookk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.