“Dah lah SPM semua gagal” – Lelaki Pukul Guard Dengan Kayu Golf, Kena ‘Tibai’ Balik Sebab Curi Motor

Kecoh di media sosial sekarang tentang seorang lelaki pukul pengawal keselamatan dengan kayu golf gara-gara keretanya kena clamp sebab park kereta di parkir OKU.

Kalau korang nak tahu, menurut beberapa sumber, lelaki yang memukul guard itu dikatakan park keretanya dekat situ sebab nak curi motor.

Satu lagi sumber pula menunjukkan lelaki yang sama telah ditangkap oleh tuan motor yang dia curi tu dan dibelasah sampai berdarah pulak. Ha, kau belasah orang, orang belasah kau balik.

Bukan tu je you guys, atas kerajinan netizen, dorang siap boleh cari latar belakang lelaki ni, lesen, facebook dan result exam pun ada! Haa, orang kampung siapa ni? Claim cepattt

Pun begitu, korang semua tak payah risau dah. Sebab, menurut myMetro, pihak polis dah pun menahan suspek yang berasal dari Terengganu ni malam semalam.

Siasatan mendapati, sebelum ni suspek juga mempunyai rekod jenayah lampau membabitkan dadah. Sekarang ni polis sedang membuat permohonan untuk tahan reman suspek dan menjalankan siasatan.

Pegawai keselamatan yang kena pukul tu pula sekarang sedang menerima rawatan di Hospital Kuala Lumpur.

Ha, habislah, bukan buat satu kesalahan je, sekali dua tiga dia tapau. Apa-apa pun, admin tak setuju ya dengan street justice. Walau apa pun salah dia, terus je lah serah kat pihak polis sebab kalau buat tindakan sendiri, dengan korang-korang pun masuk dalam.

 

Baca: “Dah la parking dekat tempat OKU” – Lelaki Ini Pukul ‘Guard’ Guna Kayu Golf Sebab Kereta Kena ‘Clamp’

Ditulis oleh Nadia Ghafar

Pendengar setia Willie Nelson