“Cikgu praktikal paksa budak2 isap k*nek”- Polis Kongsi Kes-kes Pedofil Di Malaysia, Ustaz Tahfiz & Tok Sami Tak Terkecuali

Sejak dua menjak ini kita acapkali dihidangkan dengan kes-kes pedofil yang ada di negara ini sama ada kes yang masih fresh from oven atau pun kes lama namun pernah menggemparkan negara suatu ketika dahulu.

Namun bagaimana pula kes pedofil ini dari perspektif seorang polis? lebih tepat lagi polis bahagian jenayah seksual?

Jom baca perkongsian kat twitter ni.

 

“Sekarang tgah kecoh psai pedofil ni,tapi dalam kes pedofil ni aku mmg terima kasih dekat polis2 malaysia sebab…”

 

Selama ni kita tau condemn je polis, iyelah bila ada apa-apa kes berlaku mesti akan ada segelintir yang mempersoalkan adakah polis buat kerja dan sebagainya, padahal dorang buat lebih daripada itu.

Bukan sahaja bekerja lebih masa, malah terpaksa berdepan dengan ‘perkara-perkara’ yang tak sepatutnya.

Sumber: Twitter

 

“Mmg real weyy ada ustad tahfiz yg dok ayat budak2 ajak main..celaka!!pastu bukan ustad tahfiz ja,tok sami kat batu caves pun ada kes…”

 

Maksudnya kat sini, hati-hati dimana juga korang berada. Jangan terlalu mudah percayakan sesiapa sahaja walaupun orang yang rapat dengan kita.

Baca : Nak buka orphanage, dera diaorang Ricard Huckel, Jadikan 23 Kanak-kanak Malaysia Mangsa Pedo Darkweb

 

 

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.