in ,

“Buat mcm ni lah!”- Netizen Gesa Artis Malaysia Ikut Jejak Langkah Artis Indonesia Kumpul Dana Tabung Covid-19

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Tular di media sosial mengenai dakwaan artis tanah air tidak dipandang dan diberi perhatian oleh kerajaan. Ini semua timbul lepas Perdana Menteri mengumumkan bantuan khas sempena Covid-19.


Lain pula yang berlaku di negara kita, Indonesia. Barisan artis di sana mengambil peluang keberadaan di rumah untuk membuat konsert secara atas talian dan duit hasil konsert tersebut digunakan untuk melawan Covid-19.

Salah seorang netizen dengan nama @NadiaAzlan menggesa para artis di Malaysia untuk ikuti langkah artis-artis dari seberang. Sambil hiburkan orang, sambil tu boleh kumpul derma. Ini tweet netizen yang admin cakap tadi tu.

 

Artis Malaysia taknak buat ke?

Sejujurnya, admin rasa benda-benda elok macam ni kita patut contohi. Malaysia ni bukan takde bakat, cuma masing-masing dalam zon selesa je. Cuba bantu sikit, mana tahu dapat rezeki lebih lepas PKP ni kan

Betul, benda elok kita patut tiru. Yang dekat Korea pun derma banyak. Kita pun boleh buat, dan mungkin lagi baik dari orang kat luar.

Betul, artis kat Indonesia cepat bertindak. Dorang sedar yang ramai fans dorang ni dari orang susah. Macam ni je lah cara nak bantu meringankan beban .

Rasanya benda elok macam ni ke ada sorang jadi ketua. Amik inisiatif untuk organize. Baru lah jadi. Kamon artis-artis Malaysia, koarng boleh buat!

 

Baca: “Satu show pun dah ribu riban, tak pandai berjimat ke?” – Netizen Kritik Artis Malaysia Mohon Bantuan Kerajaan, Selebriti Korea Siap Derma Berjuta-juta!

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.