“Boleh banyak request kalau ada app ni” – Korang Still Boleh Masak Lagi Even Bahan Kat Rumah Tak Banyak, Cuba Try Apps Ni

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Korang yang stay kat rumah mesti macam-macam aktiviti yang dibuat dengan keluarga masing-masing kan. Mungkin waktu sekarang ni sesuai untuk spend time dengan family contohnya cuba untuk masak resipi baru.

Mungkin apps ni boleh bantu siapa-siapa yang masih belum ada pasangan sebab tak tahu nak masak apa tiap hari, kan ?

Seorang pengguna Twitter menerusi akaun @pedoqpop, dia dah ada share satu apps yang korang semua boleh download di handphone masing-masing iaitu SuperCook. Korang just perlu masukkan bahan-bahan yang korang ada kat rumah, so dekat dalam apps tu akan bagi tau masakan apa yang korang boleh buat even bahan masakan korang tak banyak.

Sebagai contoh, pemuda ni masukkan bahan-bahan seperti telur, sosej, capsicum dan cheese. So, dia boleh dapat 214 contoh resipi yang apps ni suggest untuk dia buat.

Rata-rata netizen memberi respon dan mengatakan kebanyakan resipi dalam tu semua daripada masakan western. Ada juga yang berseloroh kalau bahan sikit je kat rumah boleh masak macam-macam tak ? Haha

Banyak boleh request kalau ada app ni

Kat rumah saya ada maggi kari je harap dapat jadi ikan siakap

Korang yang tak tahu nak masak apa boleh lah try download apps ni, mana tau ada idea nak masak apa untuk family, kan?

Baca : “Kalau jumpa gambar perempuan ni dekat pes tomyam terus beli” – Wanita Ini Kongsi Bahan Masakan Yang Orang Ramai Patut Cuba

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fadilah Rofiie

Penggemar makanan pedas, senang cerita tak pedas tak makan. Lagi selesa pakai sneakers daripada heels