in

“Besar mcm Godzilla”- Lelaki Ini Selamba Pegang Ekor Biawak Yang Terlepas Masuk Kawasan Parking

2Biawak

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Setiap kali kalau ternampak biawak tepi jalan mesti kita akan elak. Bukan apa, satu sebab takut dia kejar atau gigit, lagi satu sebab geli.



Tapi lain pulak yang berlaku bila seekor biawak didapati telah masuk ke kawasan parking. Tidak pasti kejadian sebenar berlaku di mana, namun aksi seorang lelaki yang selamba pegang ekor biawak dengan tangan mencuri perhatian ramai. Korang boleh tengok video kejadian tu dalam video @brgsjks kat bawah ni.

 

Besar macam Godzilla

Fuhh… min tengok video ni terus teringat scene dalam filem Godzilla yang baru ni. Makan apa lah agaknya biawak ni sampai besar macam tu. Abang yang pegang ekor tu memang steady betul, kalau min memang tak lah weh.

Screenshot 2021 06 05 At 12.29.07 PmKalau min pun takde nak lompat. Nak duduk dekat pun tak. Memang min suruh orang lain yang settlekan biawak tu. 

Screenshot 2021 06 05 At 12.29.30 PmWeh kalau putuskan ekor lepas tu dia lari lagi laju tau. Dah ada dua masalah pulak, ekor biawak dan biawak tu sendiri. Nasib baik biawak tak macam cicak. 

Screenshot 2021 06 05 At 12.30.41 PmKuasa api biru tu Godzilla je yang boleh buat. Nasib baik Godzilla tu dalam movie je. Kalau biawak besar ni keluar api biru memang naya kita weh. 

Screenshot 2021 06 05 At 12.31.15 PmAduhh.. punchline memang kena lah. Terbahak min hujung-hujung minggu ni. Cuma min harap ada pihak berkuasa yang amik biawak ni untuk dilepaskan ke habitat asal dia semula. Parking tu bukan tempat dia, tersesat je kat situ. 

 

Baca: “Cari apa atas tu?” – Biawak Besar Panjat Rak Dalam Kedai Buat Netizen Terkejut

Screenshot 2021 06 05 At 12.31.33 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.