in

“Berani betul budak tu” – [VIDEO] Aksi Kanak-kanak Berlari Atas Jambatan Lama Cetus Kebimbangan Netizen

2Budak

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Masa muda adalah masa yang terbaik untuk kita explore macam-macam benda disekeliling kita. Ada yang mencuba hobi baru, ada juga yang mencuba sukan baru.



Kali ni admin nak share sikit pasal aktiviti budak zaman sekarang yang lain dari yang lain. Maklumlah, sekolah baru nak buka semula, budak-budak pun pergi sekolah bergilir-gilir. Tapi kali ni, video ni confirm buat korang terkejut sebab benda yang budak-budak ni buat sangat bahaya. Admin tengok pun terkejut gak. Haa.. nak tahu apa aktiviti dorang, korang tengok lah tweet oleh @afxtro kat bawah ni.

 

Berani betul!

Perghh.. admin tengok memang lain macam aktiviti budak-budak ni. Sekali tengok macam sempoi je, lepas tu fikir balik, bahaya gak berlari atas tu. Kalau jatuh, apa pun tak dapat.

Screen Shot 2020 07 19 At 3.08.51 PmApa yang kita boleh buat, kita bagi nasihat je. Bukan setakat kat budak-budak tu, sekali mak ayah dorang pun kita kena bagi nasihat sekali. Minta dorang tengok sikit perangai anak-anak dorang macam mana.

Screen Shot 2020 07 19 At 3.08.29 PmNi kalau jatuh apa pun tak dapat ni. Alam lain tu boleh jadi sebab kita tak tahu jambatan lama tu kuat lagi ke tak. Sekali terpijak besi karat ke apa, memang terus ke alam lain weh.

Screen Shot 2020 07 19 At 3.11.02 PmNi mesti time PKP haritu banyak main game. Takpun banyak tengok orang stream game. Jangan lah ikut sangat. Dalam game tu kalau mati, nanti dia hidup balik. Ni real life kalau mati, mati terus. Memang tak hidup balik dah.

 

Baca: “Boleh tiru” – Thailand Ubah Bahagian Bawah Jambatan & Flyover Jadi Tempat Riadah

Screen Shot 2020 07 19 At 3.12.02 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.