in

“Awak tak solat ke? Jomla solat” – Cara Noh ‘Ubah’ Mizz Nina Buat Ramai Tersentuh

Missnina

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Itulah orang kata, jangan terlalu menilai seseorang itu berdasarkan dari masa lepas dan luaran mereka, kerana setiap insan boleh berubah kearah kebaikan, kadang-kadang jauh lebih baik daripada kita.



Misalnya Mizz Nina, ketika dia kongsikan penghijrahannya kepada Neelofa dalam satu program, kisah penyanyi yang terkenal dengan lagu What You Waiting For ini diolah semula oleh seorang netizen yang menyentuh hati ramai warganet.

 

Noh tegur pasal solat masa dating

123652018 4624447814263452 5691870651687242518 N

Katanya, penghijrahannya terdetik sejak dia mengenali Noh Hujan, seorang yang kita tengok akan  all out diatas pentas ini seorang yang jaga solat 5 waktu.

Semasa mereka bercinta, setiap kali keluar Noh akan berhenti untuk solat.

Nina macam terkejut bila Noh tanya,
“Awak tak solat ke? Jomla solat”
“Saya tak bawa telekung.”
“Eh takpe, pakaila telekung surau”

Mungkin disini ada yang tahu bagaimana penampilan Mizz Nina sebelum ini. Malah, ketika mereka sudah berkahwin Noh ada tanya kepada Mizz Nina mengenai hal aurat (tudung).

“Noh ada tanya pasal tudung. Noh kata, dia tanya sebab tanggungjawab dia sebagai suami, awak nak pakai atau tak, terpulang.”

123340219 4625276667513900 4707518979712775781 N

Pada waktu itu, Mizz Nina tersentak dan hanya jawab bahawa dirinya masih belum bersedia. Namun, semenjak abangnya meninggal dunia Mizz Nina menceritakan bahawa dirinya rasa ‘ditampar oleh takdir’.

Pada waktu itulah dia merasakan kematian itu ada satu perkara yang nyata.

“Bagus, kan Noh. Untung Nina dapat Noh. Dan. Noh pula tak judge. Anis percaya mesti Noh selalu doakan Nina. Sekarang, Miss Nina dah jadi addicted dengan kelas² agama dan AlQuran.”

Perkongsian ini telah meraih lebih daripada 4,000 perkongsian di Facebook dan ramai yang tersentuh apabila terbaca kisah mereka ini.

Malah ada yang memuji tindakan Noh yang begitu ‘santai’ dalam membimbing Mizz Nina.

 

Baca : “Zalimnya kerajaan China ini lebih zalim daripada Zionis” -; Mizz Nina Dipuji Kongsi Isu Uighur, Mengapa Golongan Ini Ditindas

Chinq

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.