in

“Allah makbulkan doa kalian” -Alif Satar Bersyukur Isteri & Anak-anak Bebas Covid-19

Collage 42

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sabtu lepas, ketika menjalani penggambaran drama di Melaka, Alif Satar telah mendapat panggilan dari bapanya mengatakan saudara yang juga kontak rapatnya telah disahkan positif Covid-19.Ekoran itu, Alif terus bergerak ke hospital untuk membuat saringan sebelum disahkan yang dia positif Covid-19, lapor Gempak.

Kemudian, pengurus Alif Satar, Adlina Abu Bakar turut mengesahkan yang ibu, ayah, adik bongsu dan pembantu peribadinya juga telah dijangkiti virus tersebut sementara isteri Alif dan tiga anaknya telah menjalani ujian saringan semalam dan meminta orang ramai mendoakan keselamatan mereka.

Allah SWT makbulkan doa kalian semua

Pagi tadi, Alif Satar telah memuat naik gambar dia dan keluarganya beserta kapsyen memanjatkan kesyukuran selepas keputusan saringan Covid-19 menunjukkan isteri dan tiga anaknya bebas dari wabak.

Allah SWT makbulkan doa kalian semua.. alhamdulillah.. Isteri dan anak-anak Alif bebas dari Covid19, dan akan terus kuarantin di rumah selama 2 minggu. Alif menerima ribuan mesej dan kata-kata positif melalui instagram dan whatsapp, alif baca dan disini alif ucapkan terima kasih yang tak terhingga atas doa tuan -tuan dan puan- puan sekalian.🙏🏽 Thank you for all that you’ve done for my family and I, I pray that Allah swt will grant the prayers for you and your family as well. InsyaAllah. – Alif Satar.

Rakan artis yang mengikuti perkembangan Alif juga turut bersyukur dan mendoakan agar Alif cepat sembuh.

Screenshot 2020 11 24 At 1.26.03 Pm Down

Alhamdulillah, moga Alif dan keluarganya yang dijangkiti cepat sembuh!

 

Baca: “Bimbang akan keadaan isteri dan anak” – Ibu, Ayah, Adik & Pembantu Peribadi Alif Satar Positif COVID 19

Fam Alif Satar Positif

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.