in

“Walaupun wabak Covid-19 masih ada tapi pernikahan tetap jalan” – Viral Pengantin Pakai Baju Hujan Masa Akad Nikah

Combine Kawin

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kebanyakan aktiviti luar digalakkan untuk cancel kerana perlu mengikuti arahan kawalan pergerakan daripada kerajaan termasuklah majlis pernikahan. Ada je individu lain yang postpone majlis pernikahan bagi menghentikan rantaian wabak Covid-19.Namun, tidak bagi pasangan pengantin dari Temanggung, Indonesia. Kebiasaannya, pasangan pengantin akan memakai busana lengkap untuk majlis perkahwinan namun pasangan ini membuat kelainan dimana mereka melangsungkan majlis akad nikah dengan memakai baju hujan serta memakai mask, lapor Tribunnews.

Viral Mempelai Pakai Jas Hujan Masker Saat Akad Nikah Ternyata Pria Odp Corona

Mereka bertindak sedemikian kerana mempunyai alasan tertentu. Didapati suhu badan pengantin lelaki tinggi yang menyebabkan semua individu yang terlibat di majlis itu memakai baju hujan sebagai langkah-langkah berjaga-jaga.

Majlis itu juga turut dihadiri oleh petugas kesihatan untuk memantau perjalanan majlis itu kerana pengantin lelaki datang dari luar daerah.

J

Rupa-rupanya yang menjadikannya seperti itu sebab dia belum mengambil sarapan sebelum bergerak ke rumah pengantin perempuan.

Takpelah kan sebagai langkah berjaga-jaga. 

Baca : “Buat konsep gini je lah” – Rare! Kenduri Kahwin ‘Drive-Thru Ketika Musim Covid-19

Kawin

 

Sumber: Twitter
Sumber: DetikNews

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.