[VIDEO] “Macam beruk!” – Orang Ramai Meluat Tengok Budak Raver Menari di Majlis Kahwin

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



[VIDEO] “Macam beruk!” – Orang Ramai Meluat Tengok Budak Raver Menari di Majlis Kahwin

&nbsp
 
00:00 /
 
1X

Budak-budak raver ni ingatkan takde dah rupanya masih aktif lagi dorang ni menyotong menari kan. Pada yang tak tau tarian raver tu, korang bolehlah scroll FB balik sebab dulu banyak cerita bebudak muda dok menari raver ni. Tarian dia pulak macam bukan-bukan je pergerakannya.

Kali ni, sekali lagi budak-budak raver ni buat orang ramai rasa menyampah and meluat dengan tarian dan perangai dorang. Yelah, dorang pergi buat ‘persembahan’ ni kat majlis kahwin weh! Tak marah pulak mak pak dia yang datang wedding tu.

Ok, so recently menurut Cari, ada video yang dah viral sebab bebudak ni pi me-raver dekat wedding. Maybe, pengantin lah kot yang jemputnya sebab dorang macam cool je tengok bebudak tu menari kat situ.

Sumber: YouTube

So, kalau korang tengok, biasanya masa wedding orang buat persembahan silat ke or tarian-tarian asli ke. Ni idok! Dia pilihnya nak menari raver. Kalau korang tengok video tu, korang nampak lah yang majlis tu macam happening dan havoc je. Siap ada yang datang join menari pulak tu.

Oh ye, geng-geng raver yang menari ni, siaplah tarik pengantin lelaki ke pentas tarian mereka. Tapi pengantin lelaki ni macam shy-shy cat lah memula. Lepas tu dia join lah sikit menari raver kejap and then pergi tempat sanding balik dengan isteri dia.

Sumber: YouTube

So, sejak video tu viral, orang ramai macam tak percaya adat majlis perkahwinan Melayu dah dicemari oleh golongan muda ni yang nampak janggal dengan tarian dorang dan tak appropriate nak buat dekat majlis. Ada jugak yang panggil tarian dorang ni as tarian beruk dan sotong.

Sumber: Facebook
Sumber: Cari

Peliklah jugak macam mana parents dorang boleh lepaskan dorang ni buat macam ni kat majlis kahwin yang dihadiri oleh semua orang dari pelbagai peringkat umur.

Harap kejadian ni tak berulang lagi.

Baca: “Tak ada maruah ke?!” – Netizen Kecam Instafemes Curi Pelamin Orang Untuk Rakam Parodi

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Amalina Zainal

Seorang yang optimis dan teliti serta berkemahiran dalam berkomunikasi; boleh bekerja dalam pasukan, berfikiran terbuka dan seorang yang menepati masa.