in

“Tunggu ada yang mati” – Diver Bas ‘Lepas Tangan’ Biarkan Murid Berdiri Depan Pintu, Buang Sampah Di Jalan Raya

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Lobak Merah
"Tunggu ada yang mati" - Diver Bas 'Lepas Tangan' Biarkan Murid Berdiri Depan Pintu, Buang Sampah Di Jalan Raya
/

Kalau kita dalam perjalanan ke sesuatu tempat, langkah keselamatan haruslah diambil kira, tak kisahlah samada jalan raya tu sesak atau lengang sekalipun. Malang tak berbau kan siapa tahu?


Bahkan, kita sebagai pemandu ni sepatutnya memainkan peranan penting untuk pastikan keselamatan penumpang terjaga, lebih-lebih lagi jika kita memandu pengangkutan awam.

Siapalah yang tak risau kalau nampak penumpang tu terdedah dengan bahaya lagi-lagi kalau mereka tu budak-budak kecil ni.

 

Berdiri depan pintu,buang sampah merata

 

“Dik? Dah puas ke hidup? Berdiri depan pintu,buang sampah merata …Pengusaha Bas Sekolah,harap jangan jadi lagi perkara macam ni…..
Lokasi Jalan Parit Buntar – Simpang”

Memang betul kata Nor Fazlan ni, pemandu bas tak bertanggungjawab langsung!

Jangan kata biarkan kanak-kanak kecil tu berdiri depan pintu masa pemanduan di atas jalan raya,  mereka buang sampah merata-rata diatas jalan lagi.

Kalau diperhatikan dalam video tu keadaan jalan memang lah tengah lengang, tapi takkanlah dibiarkan begitu sahaja. Jangan nanti dah terhantuk baru nak terngadah! Bak kata netizen…

 

Tunggu ada yang mati pastu baru ambil tindakan, rakyat Malaysia ni pintar semuanya – Netizen”

 

Bahkan, kebanyakannya menyalahkan pemandu bas yang tak bertanggungjawab dalam mendidik dan menjaga keselamatan murid-murid ni.

 

Driver bas ambil mudah”

Sebelum berlaku apa-apa, langkah awal harus haruslah diambil kira, jangan sesekali ‘acuh tak acuh, endah tak endah’ dengan perkara yang boleh mendatangkan bahaya.

 

Baca : “Alasan dia tak boleh naik bas sebab hujan WTF!” – ‘Pendakwah Muda’ Mungkir Janji Dengan Pelajar Sekolah?

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.