in ,

“Steady lah akak polis!” – Netizen Tepuk Tangan Tengok Anggota Polis Ini ‘Sound’ Orang Ingkar Perintah Kawalan Pergerakan

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Harini masuk hari ke-5 Perintah Kawalan Pegerakan yang dikeluarkan oleh pihak kerajaan bagi membendung penularan wabak Covid-19. Pelbagai cara telah dilakukan oleh pihak berkuasa bagi memastikan keselamatan rakyat Malaysia.


Kali ni admin nak share satu video yang dikongsi oleh @SuaraBiasa di twitter. Dalam video ni kita boleh tengok seorang anggota polis wanita ‘sound’ pekerja bengkel yang ingkar Perintah Kawlan Pergerakan. Cuba korang tengok video kat bawah ni.

 

Macam Gerak Khas

Admin tengok video ni rasa cuak pun ada. Iyelah karang keluar rumah tak pasal-pasal kena sound macam ni memang terus balik rumah tak keluar dah sampai hujung bulan ni.

Bukan setakat suami, silap-silap suami jiran pun takut nak keluar. Kita yang dengar suara ni pun tukar niat banyak kali nak keluar rumah kan.

Pergh terus admin teringat kejadian kena marah dengan cikgu disiplin perempuan. Bawak rotan, ajar subjek bahasa inggeris. Tak pasal kena sound padahal orang lain yang buat salah.

Yang ni admin setuju. Kena marah macam ni baru nak ikut arahan. NI dah sampai askar keluar pun ramai yang tak reti dengar cakap tak tahu lah nak kata apa.

 

Baca: “Dah macam lembu sentiasa kena pantau” – Polis Terpaksa Bagi Amaran Dekat Orang M’sia Yang Masih Degil Nak Keluar

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.