in

“Soal lain jawab lain” – [VIDEO] Ditanya Perihal ‘Isteri Pertama’, Nora & Suami Berdalih Jawab Soalan Wartawan?

Collage 12

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Lebih kurang sebulan yang lepas, penyanyi terkenal Datuk Nora Ariffin mengumumkan yang dia telah pun bernikah dengan rakan baik Allahyarham suaminya, Dr Rushdi Ramli.



Namun begitu, selepas pernikahannya itu banya persoalan lain yang timbul termasuklah didakwa telah bernikah sejak lebih dua tahun lalu serta perkahwinannya itu dibuat senyap-senyap tanpa pengetahuan isteri pertama.

Oleh kerana ini, wartawan rancangan Melodi telah mengambil kesempatan untuk menemu bual pasangan ini apabila mereka hadir bersama-masa ke sebuah majlis.

Kahwin senyap senyap

Menjawab persoalan merahsiakan pernikahan dengan suaminya, Nora akui niatnya memang tak mahu memperbesarkan perkara ini kerana ini merupakan pernikahan keduanya.

Kahwin senyap tu memang betul. Bagi saya ini adalah perkahwinan kedua dan ini adalah hak saya. Kami berkahwin bukan buat benda yang tak baik.”

Adakah hubungan diketahui oleh isteri pertama?

Ketika Dr Rushdi ditanya adakah hubungan mereka diketahui oleh isteri pertama, suami Nora ini menjawab dia mengenali penyanyi itu kerana berkahwin dengan Allahyarham Johan Nawawi namun ketika itu perhubungan antara dia dan Nora terbatas.

Manakala ketika Nora ditanya mengenai statusnya serta status isteri pertama suaminya, Nora enggan memberikan jawapan.

Itu kena tanya dia (suami) sendiri sebab nanti saya jawab salah pulak. Bagi saya sebenarnya tak penting pun, yang penting saya bukan pergi buat dosa, pergi bermaksiat. Itu cerita lain.”

Macam mana hubungan dengan isteri pertama?

Ketika ditanya adakah penyanyi ini mempunyai hubungan baik dengan isteri pertama, Nora hanya mengatakan yang dia kenal dengan ramai orang dan dia baik dengan semua orang.

Saya kenal ramai orang. Saya baik dengan semua orang. Baik-baik sahaja, macam biasa, kita sebagai sama-sama muslimah kan?”

Namun temubual ini ditamatkan apabila Dr Rushdi enggan menjawab mengenai status hubungannya dengan isteri pertama. Korang boleh tengok sendiri temubual penuh dekat bawah ni.

@memes.puaka

Ni reporter yg interview Erra Fazira haritu ke? 🤔 credit : youtube Tv3 Malaysia #fypシ #esekeli #berandatiktok

♬ original sound – buletin3minit 📺 – buletin3minit 📺

“Soal lain, jawab lain”

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang mempersoalkan cara Nora dan suaminya menjawab soalan dari Melodi ini serta merasakan jawapan yang diberikan tak kena dengan soalan yang ditanya.

Screenshot 2022 01 10 At 12.47.03 Pm Down

Harapnya nanti Nora dan suami dapat betul-betul perjelaskan isu ini supaya tak ada lagi salah faham dari pihak lain…

 

Baca: “Demi Allah, saya dan Tan Sri tak bernikah” – Nora Mengaku Terima Lamaran Tapi Bukan Dari Annuar Musa

Screenshot 2022 01 10 At 1.02.03 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.