in

Satu Keluarga Berdepan Detik Cemas, Kereta Tiba-tiba Berpusing Tengah Highway, Nyaris Dihentam Kontena

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Saban hari kita mendengar kemalangan di media sosial dan juga media arus perdana. Kalau boleh kita minta jauh lah dari perkara itu menimpa diri sendiri atau ahli keluarga dan kawan-kawan kita.


Viral di media sosial satu video kemalangan yang melibatkan satu keluarga dia highway. Kereta mereka tiba-tiba terpusing dan nyaris dihentam kontena. Korang tengok sendiri video @nadzrhhhh kat bawah ni

 

Alhamdulillah masih selamat

Menurut beliau, keadaan begitu berlaku secara tiba-tiba. Besi yang tiba-tiba muncul dan tersekat tu yang menyebabkan brek gagal berfungsi dan hilang kawalan.

 

Tak bawak laju

Tak tahu nak salahkan siap dalam hal ni. Tapi menurut beliau lagi, kereta yang dipandu bapanya tidaklah laju dan membahayakan orang lain. Lagipun dah nak dekat persimpangan keluar.

Nasib baik kereta tidak dipandu laju. Yang penting semua nyawa masih terselamat. Harap semua pengguna jalan raya lain dapat ambil pengajaran dan sama-sama kita lebih berhemah untuk mengelakkan kemalangan daripada berlaku.

 

Baca: Disangka Mabuk Ketika Kemalangan Penduduk Kampung Bakar Kereta Wanita Ini Sampai Hangus

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.