‘Respect” – Netizen Kagum Dengan Layanan Baik Orang Thailand Pada Penyokong Malaysia

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



Seperti yang kita semua tahu, malam ini merupakan perlawanan akhir antara pasukan Malaysia dan Thailand, jadi sudah semestinya akan ada sedikit ‘perbalahan’ diantara penyokong skuad Harimau Malaya dan Gajah Perang.

Namun begitu, apa yang menarik perhatian admin hari ini adalah kejadian ‘aneh’ yang terjadi sebelum perlawanan ini.

 

Fans Thailand, dia belanja air kat semua orang.

Sumber : Twitter

Ya lah, biasanya kalau bab-bab perlawanan lebih-lebih lagi di peringkat akhir pasti masing-masing akan tunjukkan ‘belang’ untuk mempertahankan pasukan mereka. Bahkan sampai berlaku kekecohan lagi.

Tapi kali ini lain, viral di Twitter beberapa jam lepas dimana salah seorang penyokong Thailand siap belanja minum kepada semua fans-fans Malaysia yang dah tunggu berjam-jam lamanya dibawah panas terik.

 

Netizen kagum

Biarpun baru beberapa jam, Tweet ini telah meraih lebih 1,000 retweets dan like rata-rata netizen menzahirkan rasa kagum. Kan bagus macam ni, harap malam ni tak tercetus sebarang kekecohan la ye!

 

Baca : “Harap mereka tidur lena malam ni”-Penjaga Gol Thailand Janji Mimpi Buruk Buat Malaysia Pada Pertemuan Esok.

 

 

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.