in

“Rasa mcm dikutil manja” – Doktor Ini Kongsi Pengalaman Selepas 24 Jam Dicucuk Vaksin

2Vaksin

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Malaysia telah menerima vaksin Covid-19 keluaran Pfizer-BioNtech minggu lepas dan terbaharu telah menerima vaksin keluaran Sinovac. Dengan vaksin ini, negara kita menyasarkan sehingga 80% vaksinasi untuk membentuk imunisasi kelompok menerusi Program Imunisasi Kebangsaan.



Untuk kumpulan pertama, vaksin ini dibekalkan kepada petugas barisan hadapan. Menerusi Twitter, seorang doktor ada berkongsi pengalamannya dicucuk vaksin dan apa yang terjadi selepas tempoh 24 jam. Ikuti tweet @drwaque di bawah.

 

Kongsi pengalaman

Setakat apa yang dikongsi oleh doktor tersebut di laman Twitternya, selepas dicucuk vaksin, hanya rasa sedikit pening dan sakit di tempat cucuk.

Screenshot 2021 02 27 At 12.41.46 Pm

 

Macam dikutil manja

Kalau tengok proses suntikan vaksin tu, sekejap je. Sakit dia pun tak lah keterlaluan sangat. Macam kena cubit je.

Screenshot 2021 02 27 At 12.42.08 Pm Screenshot 2021 02 27 At 12.42.21 Pm Screenshot 2021 02 27 At 12.42.30 Pm

Oh akan keluar macam tu rupanya dekat MySejahtera. Baru tahu. Tak sabar nak dapatkan vaksin, nak hidup normal macam dulu.

Screenshot 2021 02 27 At 12.42.49 Pm Screenshot 2021 02 27 At 12.42.59 Pm

Amiiinnn, harap dengan vaksin ni jadi salah satu ikhtiar kita untuk tewaskan wabak ini. Korang dah register untuk vaksin dekat MySejahtera ke belum? Kalau belum, baik buat cepat.

 

Baca: Malaysia Terima 300,000 Vaksin Sinovac Hari Ini

1Vaksin

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.