in ,

“Practice makes perfect” – [VIDEO] Netizen Terhibur Tengok Aksi Lucu Wanita Ini Buat ‘Latihan Memandu’ Tanpa Kereta

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Lesen memandu sekarang ini dikirakan sebagai keperluan bagi sesetengah individu, tidak kiralah sama ada lesen motor atau kereta, yang penting kita boleh pandu dan senang untuk kita bergerak.


Untuk memiliki lesen itu, kita perlu ambil kelas dan hadap ujian memandu bersama JPJ. Inilah benda yang paling gerun waktu nak ambik lesen weyh.

Mungkin takut tak lepas ujian memandu, seorang wanita viral di media sosial dengan aksi lucunya, sedang membuat latihan memandu kereta, tapi tak guna kereta pun!

Korang tengok video ni, serious lawak…

Video ini telah dimuat naik oleh Pusat Memandu Jesselton, di Facebook.

Dipercayai, wanita itu dirakam dengan menggunakan handphone oleh seseorang yang berada di lokasi yang sama. Mungkin kawan dia kot yang rakam…

Aksi spontannya ini telah mendapat 5.7K Shares, dan rata-rata netizen terhibur dengan gerak-geri yang dilakukan oleh wanita ini.

Hanya berilmu tinggi je boleh nampak…

Boleh practice macam ni dulu naa…

Practice macam ni dulu tau

Untuk bagi yang terlepas, pada 1 Jun lalu, kerajaan telah membenarkan kelas memandu dibuka semula.

Namun terdapat beberapa SOP yang perlu mereka jalankan dalam mengadakan sesi kelas ini baik di pusat latihan atau di dalam kelas.

Berikut adalah SOP yang perlu mereka patuhi.

Lesen ni ambil sekali je seumur hidup, kalau fail memang sakit nak bayar, tulah kena practice banyak-banyak…

 

Baca: “Jujur sangat tu dik” – Netizen Berdekah Dengar Jawapan ‘Jujur’ Student Ni Bila Di Interview

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.