“Nasib baik tak kena karen” – Kilat Menyambar Waktu Lelaki Ini Nak Buat Cover

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Guruh berdentum petanda hari nak hujan. Begitulah alamat dari langit kepada penduduk bumi. Kita juga di ingatkan jangan gatal tangan nak guna peralatan elektrik sewaktu berlakunya guruh atau petir. Iye lah kan, takut tak pasal-pasal kena sambar petir habis hangus semua.

Lain pulak cerita sorang lelaki ni yang baru nak start cover lagu dekat keyboard miliknya dan tiba-tiba kilat menyambar dan terus blackout. Haa.. korang tengok sendiri lah video yang dikongsi oleh @FikriNordin_ di akaun Twitter miliknya.

Terus blackout

Haa.. sekali je kilat menyambar. Terus blackout jadinya. Tu lah orang kata jangan guna pekakas elektrik time hujan, kilat, petir, atau guruh, kan dah mendapat. Nasib baik tak jadi apa-apa.

Memang nasib tak baik lah tengah nyanyi tiba-tiba blackout. Dah tahu hari tu cuaca tak elok, lagi nak buat cover, konon-konon layan lah tu dengan hujan lagi, sekali blackout, settle!

Tapi kalau mengaji dalam blackout pun tak style gak sis. Mana nak nak huruf dan ayat yang nak dibaca. Salah baca tak kena tajwid pun silap-silap kena petir. Jangan kecam, admin gurau je

Weh jangan, please jangan. Japgi keluar headline ‘Gitaris ditemui rentung akibat kena karen waktu main gitar letrik dirumah”

Betul tu, stop semua alatan elektronik, jangan cas telefon atau buka tv. Baca doa banyak-banyak, waktu hujan pun doa dimakbulkan ye dak?

 

Baca:“Merdu gilaaa” – Meremang Dengar Cover Lagu Aliff Satar & Raihan, Kumpulan Nasyid UM Terima Pujian Netizen

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.