in

“Nasib baik tak kena karen” – Kilat Menyambar Waktu Lelaki Ini Nak Buat Cover

A87C7408 0603 472A 994E B954Fb3D7B57

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Guruh berdentum petanda hari nak hujan. Begitulah alamat dari langit kepada penduduk bumi. Kita juga di ingatkan jangan gatal tangan nak guna peralatan elektrik sewaktu berlakunya guruh atau petir. Iye lah kan, takut tak pasal-pasal kena sambar petir habis hangus semua.



Lain pulak cerita sorang lelaki ni yang baru nak start cover lagu dekat keyboard miliknya dan tiba-tiba kilat menyambar dan terus blackout. Haa.. korang tengok sendiri lah video yang dikongsi oleh @FikriNordin_ di akaun Twitter miliknya.

Terus blackout

Haa.. sekali je kilat menyambar. Terus blackout jadinya. Tu lah orang kata jangan guna pekakas elektrik time hujan, kilat, petir, atau guruh, kan dah mendapat. Nasib baik tak jadi apa-apa.

6F602Cac 0286 406E Becb 7D791Aba8654Memang nasib tak baik lah tengah nyanyi tiba-tiba blackout. Dah tahu hari tu cuaca tak elok, lagi nak buat cover, konon-konon layan lah tu dengan hujan lagi, sekali blackout, settle!

B52Efdde Eab0 49E6 B824 Ed4E9F2E4B04Tapi kalau mengaji dalam blackout pun tak style gak sis. Mana nak nak huruf dan ayat yang nak dibaca. Salah baca tak kena tajwid pun silap-silap kena petir. Jangan kecam, admin gurau je

E34Acd94 7796 4B41 A4Db A14788A15032Weh jangan, please jangan. Japgi keluar headline ‘Gitaris ditemui rentung akibat kena karen waktu main gitar letrik dirumah”

42Fc5Fcb 89C3 4Bc5 81Dd Fb91B0E49B6DBetul tu, stop semua alatan elektronik, jangan cas telefon atau buka tv. Baca doa banyak-banyak, waktu hujan pun doa dimakbulkan ye dak?

 

Baca:“Merdu gilaaa” – Meremang Dengar Cover Lagu Aliff Satar & Raihan, Kumpulan Nasyid UM Terima Pujian Netizen

297Ae828 C647 4B2D 8D7D Debf743949C9

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.