in

“Naib Canselor pun layan!” – [VIDEO] Graduan Bersilat Ketika Ambil Skrol Buat Ramai Teruja!

Konvo Bersilat

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kebanyakan universiti akan adakan majlis graduasi setiap dua kali setahun, tahun ini kita boleh lihat banyak universiti tempatan sudah mula adakan majlis tanpa SOP yang ketat, malah ramai juga graduan yang telah tamat pengajian pada tahun 2020 dan hanya bergraduasi tahun ini.


Majlis graduasi ini amat bermakna buat seseorang pelajar itu di mana ia menandakan kejayaan selepas bertungkus-lumus untuk mendapatkan segulung ijazah.

Disebabkan itu, ramai graduan yang ingin memahat memori itu dengan merekodkan gambar mereka atau mengadakan sesi photoshoot sebelum dan selepas hari konvokesyen. Bagaimanapun, lain pula ceritanya dengan seorang graduan ini…

“Bersilat atas pentas tu!”

Seorang graduan telah melakukan sesuatu yang luar dari jangkaan apabila dia memberanikan diri untuk ‘membuka silat’ ketika mengambil skrol pada hari konvokesyen.

@swimiss.academy

Naik Syeikh baiii.. ha ha ha #uniselawesome #uniseltiktokchallenge2022

♬ Mentera Semerah Padi – M. Nasir

Difahamkan, video tersebut diambil pada majlis konvokesyen Universiti Selangor (UNISEL) yang diadakan di Kampus Bestari Jaya hujung minggu lepas.

Video pendek yang dimuat naik oleh pengguna TikTok @swimiss.academy itu mendapat respon yang positif dari netizen dan ramai yang memuji keberanian graduan tersebut.

Silatunisel

Lebih menarik lagi, dalam video tersebut kelihatan pemberi ijazah yang merupakan Naib Canselor UNISEL itu juga memberikan skrol dengan begitu bangga, siap junjung lagi!

Terima kasih dik sebab memelihara adat dan budaya negara! Tahniah!

Baca: “Saya sudah panik” – Graduan Hampir Tak Dapat Ambil ‘Skrol’,  Nasib Baik Penunggang Motosikal Tolong!

Untitled Design 2022 06 13T122715.543

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.