Misteri Pembunuhan Black Dahlia : Badan Dibelah Dua, Bibir Ditoreh & Kemaluan Kelar Yang Masih Tak Terungkai

Kepada mereka yang suka dengan cerita-cerita misteri ni, ada satu lagi kisah yang admin nak kongsikan daripada seorang pengguna Twitter ini, kisah seorang gadis jelita berusia  22 tahun yang dikenali sebagai Elizabeth Short dibunuh kejam.

Kes pembunuhan ini juga dinamakan Black Dahlia, berlaku pada tahun 1947, kes pembunuhannya masih misteri sehingga kini. Sampai sekarang identiti pembunuhnya tidak dapat diketahui.

 

Mayat ditemui di satu tanah lot kosong, badan dibelah dua muka ditoreh dan sudah pucat

Sumber : Twitter

Sebelum admin teruskan cerita ini, admin nak pesan awal-awal bahawa perkongsian ini mempunyai gambar dan grafik yang tidak sesuai untuk segelintir pembaca.

Ketika Elizabeth ditemui mati, saksi sangkakan bahawa itu adalah patung mannequin, namun ianya adalah mayat Elizabeth yang dibelah dua. Dia ditemui mati dalam keadaan yang begitu mengerikan.

 

Tangan dan kakinya ada kesan jerutan. Mulutnya dikelar sehingga ke telinga membentuk “Glasgow Smile”

Sebelum dia ditemui mati, ada kronolgi yang meceritakan bahawa dia ada berkenalan dengan seorang lelaki beberapa minggu sebelumnya.

 

Elizabeth keluar dari hotel. Itulah kali terakhir Elizabeth dilihat masih hidup.

Susulan dengan penemuan mayat Elizabeth, kes ini boleh dikatakan satu kes pembunuhan terbesar pada waktu itu, ramai lelaki yang rapat dengannya disoal siasat. Antaranya adalah lelaki yang dia baru sahaja berkenalan itu, Robert Manley

 

Polis telah menahan beberapa orang lelaki yang berkait dengan Elizabeth. Namun kesemua mereka dilepaskan.

Selepas kematiannya, pembunuh Elizabeth ada mengirimkan surat yang dihasilkan daripada keratan akhbar, pembunuh itu juga ada menjelaskan bahawa dia akan serah diri. Tapi tiada sebarang maklum balas pada hari yang telah dijanjikan tu.

 

Pihak akhbar tempatan ada terima surat misteri mengaku dirinya pembunuh

 

Beberapa individu juga membuat pengakuan palsu bahawa mereka adalah pembunuh Elizabeth

 

Dr. George Hodel juga merupakan salah satu suspek utama kerana kemahirannya dalam bidang anatomi.

 

Hasil dari listening devices tersebut polis mendapati Dr. Hodel berkata seperti yang sedemikian:

 

72 tahun pembunuhan Black Dahlia berlalu namun pembunuhnya masih belum diketahui…Status, tak aktif

Kenapa dinamakan Black Dahlia? Menerusi perkongsian yang sama daripada Naufal Antezem, ia diberikan berdasarkan sebuah filem misteri pada ketika itu yang berjudul The Blue Dahlia.

 

Baca : Siapa Bunuh Elisa Lam? Mayat Dijumpai Dalam Tangki Air Hotel, Kematian Gadis Misteri Masih Jadi Tanda Tanya Hingga Kini

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.