in

“Mengapa menggelupur?” – Ustaz Ahmad Dusuki Pelik Kenapa Netizen ‘Panas’ Pasal Statement Tsunami Tu

Ahmaddusuki2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sejak semalam, isu mengenai kenyataan pendakwah yang dikatakan ‘memperlekehkan; mangsa tsunami undang kemarahan netizen di Instagram.



Susulan dengan kecaman hebat itu, Ustaz Ahmad Dusuki tampil berikan respon terhadap isu ini melalui laman Twitter rasminya.

 

Mengapa menggelupur? kepanasan dari kemaksiatan?”

Netizenpanas 1
Sumber : twitter

“Mengapa menggelupur? kepanasan dari kemaksiatan? berilah peringatan walau kepahitan. Kemaksiatan tidak membawa kerahmatan namun menambah keazaban.. Moga Allah menyelamatkan kita dari azab pelaku maksiat!!!..”

Dalam posting di Instagram tersebut, kenyataannya yang seolah-olah menyamakan persembahan kumpulan Seventeen dengan maksiat, kemudian memberikan butiran lanjut untuk berikan sumbangan ikhlas telah dibidas oleh netizen.

Terpanggil dengan kecaman yang sedang tular di media sosial, dia tampil memberikan respon macam diatas ni..

Mungkin niatnya nak berikan peringatan kepada kita, tapi telah disalah tafsirkan oleh netizen. Lain orang lain caranya.Tak gitu?

Bagaimanapun, kenyataannya itu sekali lagi dibalas dengan sindiran pedas daripada netizen.

 

Macam awak je yang menggelupur? – Netizen

Ustazmenggelupur Ustazmenggelupur2 Ustazmenggelupur3 Ustazmenggelupur4

Tapi kalau nak berkata-kata pun kenalah berpada-pada.

 

Baca : Lepas Muat Naik Posting ‘Kecam’ Kumpulan Seventeen dan Mohon Derma, IG Ustaz Ahmad Dusuki Direport?

Habislah Ko 758X399 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.