Lelaki Pertikaikan Polis Bertindak Kasar, Tapi Akhirnya Netizen Sokong Sebab…

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Lelaki Pertikaikan Polis Bertindak Kasar, Tapi Akhirnya Netizen Sokong Sebab…

 
 
00:00 /
 
1X

Korang pernah tengok tak cerita Gerak Khas? Polis Evo? Ok tu dalam tv je tau, bukan real life. Kalau korang pernah tengok cara polis kita bertugas tangkap penjenayah mesti korang semua tahu macam mana kan?

Di Twitter baru-baru ni ada seorang netizen yang memuat naik tweet rakaman satu kejadian polis (dipercayai pasukan khas Bukit Aman) sedang menangkap suspek rompakan sebuah kedai.

Tapi apa yang admin nampak dari tweet netizen ni, dia meninggalkan persoalan bahawa polis tak dibenarkan bertindak kasar terhadap suspek kerana waktu itu suspek tak menentang atau polis dibenarkan bertindak kasar terhadap suspek. So apa pendapat korang?

Sumber: Twitter

Rata-rata netizen yang komen agak menarik juga. Macam-macam juga pendapat netizen ni.


Sumber: Twitter

Rupanya video ni adalah salah satu klip yang diambil semasa kes rompakan di NSK Kuchai Lama di mana 5 orang terbunuh walaupun hanya 2 daripadanya bersenjatakan pistol. Suspek ini rupanya pemandu yang cuba melarikan diri. Ok sangat bahaya, patut la polis tak boleh nak berlembut. Aduh masih ada juga orang pertikaikan dan persoalkan kerja polis masa ni?


Sumber: Twitter

Ada juga netizen berpendapat, kalau polis cawangan khas dari Bukit Aman yang handle kes ni, maksudnya kes ni bukan kes yang biasa. Jadi jangan lah cuba cari point nak salahkan polis masa mereka tengah jalankan tugas. Kalau berlembut habis la satu penjenayah pun tak kan dapat tangkap. Ye tak?


Sumber: Twitter

Betul juga, apa kata netizen ni, kalau terjadi depan mata kita sendiri pun kita tak tahu macam mana. Bagus betul semua komen netizen dekat sini.

So guys stop complain dan doakan semoga Malaysia terus aman ye!

Baca: “Macam kambing sekor-sekor..”-[VIDEO] Netizen Terhibur Geng Rempit Lari Dari Polis Tapi Masuk Jalan Mati.

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fadilah Ismail

Seorang yang ‘Ambivert’ dan terlebih Ektrovert.